torsdag 1 april 2010

Svensk Squash Juniorfond

Peter Bryttne har tagit initiativet till en juniorfond där man nu söker pengar för att kunna skicka iväg en lovande junior redan till sommaren. Redan nu har det kommit in en liten start med pengar och alla bidrag är välkomna.
Mål:
Svensk Squash Juniorfond skall främja utveckling av Svensk Elit Squash på juniornivå.Målet är att vi i Sverige inom 10 år skall ha en spelare bland världens 10 bästa.
Aktivitet:
Fonden skall varje år utse 1-2 juniorer som utmärkt sig som särskilda talanger. 1-2 gånger per år skall fonden till dessa juniorer erbjuda stipendier som skall täcka ett av fonden valt elit-träningsläger under 1-2 veckor. Stipendiet skall täcka resa och uppehälle men inte fickpengar eller eventuella försäkringar som kan behöva tecknas.
Träningsläger:
Ett antal olika läger arrangörer har kontaktats och inom kort hoppas vi kunna berätta vad som gäller för sommaren 2010. Det lutar i nuläget åt något i Storbritannien.
Val:
Val av kandidat görs av dom som lägger pengar till fonden. Exakt förfarande får diskuteras och beslutas under våren. Vad sägs om att man får en röst per 100 satsade kronor? Kandidater listas både genom att fonden får in intresseanmälningar och genom att bidragsgivare själva observerar. Lämplig kandidat måste förstå och kunna göra sig förstådd på Engelska.
Förslag till kandidater:
Skicka in namn och kontaktinformation samt en kort förklaring till varför just han/hon skall få stipendiet till Peter Bryttne på peter@meweco.com. Om ni önskar mer information så går det bra att ringa Peter på 0705-656063.
Om fonden:
Kontot heter Svensk Squash Juniorfond och har kontonummer 5267 34 743 31
Fondens medel skall regelbundet redovisas och får ej nyttjas för annat ändamål än ovan beskrivet.
Överskott skall stå kvar på fondens konto och gottgöras ränta.
Fonden skall ej vara knuten till någon organisation eller förbund.

2 kommentarer:

Bryttne sa...

Jag ville bara tillägga att fonden idag har följande behållning:
SEK 3500.-
Dessa kommer från:
Squashdraken 500.-
Thomas Åkerman 1000.-
Samarco 1000.-
Peter Bryttne 1000.-

Vi ser fram emot fler bidragsgivare så vi kan få iväg någon redan i sommar.

Peter sa...

Uppdatering:
Viktor Högberg från Göteborg fick årets bidrag på 4000.-.
Han använde pengarna till ett två veckors träningsläger i England.
Viktor har skrivit dagbok och tagit bilder som vi kommer att lägga upp på en egen hemsida vad det lider.
Må så gott
Peter