onsdag 11 mars 2009

En blondins bekännelser

Om man kommer in på den hallen som Rasmus Hult tränar i San Diego kan man få en rätt skev bild av squash om man inte sett squash förr.
Två spelare där båda spelar bollen med två händer på backhandsidan. Kanadensaren Victor Berg har precis flyttat dit och ska vara kvar till Juni
Han har varit topp 40 i världen i squash och är rankad som nr 3 i världen i Hardball doubles. Han slår också sin backhand med två händer. Inte precis på samma sätt som Rasmus men nästan, Rasmus har sin vänsterhand under höger medans Victor lägger den ovanpå.
(se HÄR ,Victor är utan pannband)

Dock har det inte blivit så mycket squash för Rasmus. Ca 1 gång i veckan blir det, svarar han, mest på grund av att det inte finns något motstånd tyvärr. De bästa är halvbra A-spelare.
Om tennisen och surfingen drar kanske man även kan tro då han nu har 200 meter till stranden och lika långt till tennisbanan.

Men nästa vecka kommer Chris Walker (som har en egen hall där) dit och ska spela lite uppvisningsmatcher med Mark Chaloner. Då kanske det finns möjlighet att få lite fler matcher.

Annars är det skolan som gäller. Rasmus läser marknadsföring på UCSD i San Diego. Han ska läsa 2 quarters (motsvarar en svensk termin).
Det finns en del svenskar som läser här vädret har nog del i det då det nu är 15-20 grader (nu är det som kallast)

Han har inte stött på Gustav Detter (landet är ju ganska stort och Gustav är i NY-området).
Men Rasmus säger att alla man träffar inom squash vet vem Gustav är och att de tycker att han är grymt bra. Hans lag vann årets skol-liga och Gustav spelar i toppen av sitt lag. (tror tom att han var mvp förra året)

Rasmus är planerad att komma hem i juli.
Så på frågan om EM-deltagande svarar han vet ej. Dels måste han ju först bli uttagen och sedan få ok av lärare i skolan så att han kan komma ifrån.

Så vi får hoppas att Chris Walker och Mark Chaloner tar denna blondin till sig och ger honom lite spö så att han får upp standarden och att lärarna är snälla och släpper honom.
För en tillgång i ett svenskt landslag är han.