onsdag 25 augusti 2010

Dunlop Täby Open

I helgen spelas säsongens första tävling i den helt nya hallen i Täby.
Tävlingen är den första i den nya svenska GP:t. Det satsas rejält från förbundet som kommer att gå in med en del pengar i alla 8 st GP-tävlingar.
Lottningen verkar vara på gång och det går att smygtitta lite på den HÄR

Det kommer nog bli en del roliga matcher i herrelit där första tävlingen alltid brukar vara ett litet avstamp där man ser vilka som har lagt ner tid under sommaren.
Nästan alla namn är med bland elitspelarna samt Roslagens fransman Romain Tenant.
Kan kanske vara så att det några av de unga spelarna redan nu kan ta någon skalp.

Kan bli en kul helg!

Hong Kong Open

Inför säsongens första tävling tipsar jag att ladda upp framför en av de tävlingar som funnits längst på PSA-touren. Hong Kong Open spelas i detta nu. Har faktiskt spelat tävlingen en gång och måste säga att det var en av de häftigaste tävlingarna jag någonsin spelat. Stan är helt otrolig och tävlingen likaså.
Det var första gången jag fick chansen att försöka kvala till en av de "stora" tävlingarna. Drog en då relativt okänd David Palmer ur kval-lottningshatten och fick tyvärr respass direkt. Stannade dock kvar nästan hela veckan och fick se många bra matcher. Bla en ung Shabana som nästan lyckades slå ut landsmannen (och dåvarande världstrean) Ahmed Barada i fem stenhårda game. I finalen slog Peter Nicol ut Jonathon Power i tre game. Detta var 1999 och gav mig mycket inspiration inför framtiden.
Se tävlingen på PSA Squash TV HÄR eller gratis via Bet365:s sida HÄR