onsdag 10 mars 2010

Tankar efter elitserien

Helgens behållning från elitseriehelgen känns som matchen mellan Magnus Wedin från Sundsvall och Ola Jangbecker, Malmö. Ola som alltid har något nytt ess i rockarmen och hittar på alla möjliga saker. Men Wedda som har sin grund i badminton visade också ett brett register. Konstiga volley och sena undanläggningar. Tror man skulle kolla mer på de andra racketsporterna och plocka bitar till squashbanan. Ta tex tennisspelarnas naturliga volley som kan avgöra det mesta.
Ola vann till slut med 15-13 i fjärde men fick sträcka på sig rejält. Helgen i övrigt verkar lida av en viss baksmälla efter Case Swedish Open. Kan bara själv känna att säsongen tappade fart i samband med att helgen i Linköping var över.
Fighten om slutspelsplatserna är ju princip redan avgjorda och nu får nog lagen "sikta in sig" på vilket motstånd man vill ha i semifinalen. Linköping tycker jag känns som ett lag man vill undvika. Intersquash kan man inte räkna bort men medverkan från deras proffs känns mer sporadiska men kanske är uttänkta. Lite synd om den enda Linköpingsspelaren Gustav Gauffin kan man tycka efter att ha tagit karriärens första elitserievinst på lördagen för att sen petas på söndagen för ännu en legoknekt. Troligen för att legomannen ska få ihop 4 matcher för att få spela i slutspelet men man skulle kunna tänka lite mer på framtiden.
Damerna var också nere i Malmö och Stockholms SK leder med två poäng inför avgörandet i Göteborg.

Nästa elitevent blir Malmö Open där den fortsatta kampen om de åtråvärda lag-EM-biljetterna troligen avgörs. EM spelas i Frankrike detta är och det är fem som ska åka och det kan bli hårt om platserna. Några spelare känns säkra men bakom dessa kan det bli hårfint. Några nerver sviktade i helgen och kan kanske avgöra men det blir inte helt enkelt att plocka ut ett lag.

Innan nämda EM är det en sista elithelg kvar då alla lag ska upp till Sundsvall för att avgöra semifinalsutseendet. Hoppas kunna komma upp till Sundsvall innan dess och kolla lite på de där konstiga slagen. Kan man få en lektion kanske av Wedda eller någon av de andra badmintonlirarna?