onsdag 16 november 2011

Nya ansikten

Har i år fått chansen att ta han dom nästan alla juniorer som passerar Gärdets Squashhall via Idrottslyftet och även via Stockholms-projektet (har även fått ta några från projektet i andra hallar runt om i Stockholm).
Riktigt kul är det att få visa helt nya ungar denna fantastiska sport och vad den går ut på.
Tror jag ännu inte träffat någon som tyckt det varit tråkigt. Ungarna kommer snabbt igång och lär sig vilket är kul. Hade bara idag tre klasser där en av dem var där för andra gången, 5:or från Carlsssons skola, där alla hade kommit igång och mot slutet av timmen kände jag mig nästan överflödig då allt flöt på och det var fullt spel på alla tre banorna.
Tanken med Stockholms projektet (utom det självklara att visa upp squashen) är att det ska mynna ut i en tävling som heter bästa 5:an och ska spelas vår i Stockholm.
Femteklassare ska bjudas in och tävla om vilken klass som är bäst i en lagtävling. Iden med tävlingen är inte ny då det har spelats liknande i tex Malmö. Där körde man "Bästa sexan" där tex spelare som Syskonen Anna och Gustav Detter, Joakim Larsson har kommit in i sporten.
Bakom detta i Stockholm jobbar Cajsa-Marie Gulin som är anställd av Svenska Squashförbundet. Är det någon som vill hjälpa till på något sätt så hör av dig till mig så kan jag skicka dig vidare till Cajsa då de behöver all hjälp de kan. Sponsorer till tävlingen tex är mycket välkommet. Eller vad som helst egentligen
Hittade denna video på webben och visst visar den mycket av det roliga man kan ha och de jobbar mycket på att få fram nya ansikten i sporten. Tänk att kunna få göra något liknande för svensk squash. (Videon är ganska lång men bra)

The Changing Face of Squash from Joanna Hay on Vimeo.