torsdag 24 januari 2013

Två nya SM-vinnare!

Ny svensk mästare Romain Tenant.
3-1 vinst för första gången mot Rasmus Hult. Grattis!
Damerna fick också en ny mästare i och med Linnéa Wallstens 3-0 vinst över.

SM-finaler idag

Idag avgörs årets SM i Falun.
Gårdagen innehöll en höjdpunkt i form av matchen mellan Linnea Wallsten och Lovisa Forstadius. Linnea som bara är 16 år med ett temperament som  verkar helt rätt. Glasögon och vattenflaskor åker all världens väg efter ev game-förlust men efter 90 sekunder är allt tillbaka igen och fokusen på banan är tillbaka. Kul att se någon som visar sina känslor så och spelar riktigt bra också. Sanningsenligt så var nivån inte helt ok tycker jag men mycket står på spel i en SM-semifinal och då kryper det in en hel del missar.
Detta gav igår en vinst efter 5 game och belönas då med en final idag mot Eira Mooney.
Eira som i sin tur vann relativt enkelt mot Sofia Örneberg även om första game var hårt.
Eira som bor och studerar till civil-ingenjör (arkitekt tror jag?) i London har nu börjat träna mer och spela seriespel i engelska ligan.
Har svårt att gissa en vinnare i finalen men känns som Eira är den som får bära favoritstämpeln.
På herrsidan gick Rasmus Hult vidare efter vinst mot Alex Christenson. Då jag själv höll på att värma upp under första game hörde bara domarens -"nere" 4-3 , -"nere" 5-4 osv ingen skönsquash direkt från Christensons håll då alla bollar verkade sluta i röret. Men uppryckning i andra gav vinst men sedan spel mot ett mål och 3-1 till sverigeettan.
Kvällens sista match stod mellan regerande mästaren Christian Drakenberg och Romain Tenant. Drakenberg tog hem ett tufft första game men tappade sedan andra för att sedan långsamt tappa mer och mer i tredje och fjärde. Tenant vidare till sin första SM-final.
Rasmus Hult har aldrig någonsin förlorat mot Romain Tenant och står då självklart som storfavorit i dagens herrfinal. Dock har nerverna sviktat för och i och med att det är en SM-final står mycket på spel och Tenant har nog inte samma press på sig just idag.
Bronsmatcherna går 13:00 och 13:45
Finalmatcherna startar 15:30 med damerna först som följs av herrarna.
Detta går att följa på SVT-Play HÄR

En chat var efterfrågad inför finalerna prova denna så kan ni säkert tjata lite under tiden HÄR