onsdag 4 februari 2009

4 x 0-3

Ja alla svenskarna förlorade igår med klara 3-0 i alla fall.
Hoppet står nu till Badr om han ska kunna rubba James Willstrop. Inte helt enkelt kanske men större under har skett. Enligt obekräftade rykten har Badr fått fin sparring i form av världsettan som redan kan vara på plats i Linköping.

Skillnaderna är inte så stora

Lite tankar tills vi hittar en magisk formel för framgång.
Om man nu bara jämför mig själv och Badr som möttes i SM-final i lördags. Jag lyckades vinna den matchen och om man då bara går på det resultatet och sätter in mig framför Badr på världsrankingen så skulle jag då hamna på ca 70 plats. Runt den platsen finns det spelare som är så lika i nivå och från ranking kanske 50 till 150 där nästan alla kan slå alla. Det är nog bara dagsform som avgör i många fall. Jag kan gå på min match i kvalet i Swedish Open igår där jag förlorade 3-0 mot Rob Sutherland. Det var klara siffror jag ledde bara en gång i ett game på hela matchen. (hade 3-2 i sista).
Kändes för egen del att jag spelade under min förmåga och hade inget att sätta emot i matchen. En match som jag tycker att jag borde ha kunnat vinna eller åtminstone göra klart hårdare.
Det är inte mycket som avgör skillnaderna är inte så stora.
Många visar sitt missnöje då vi svenskar inte vinner eller visar resultat.

Men för att ta steget förbi det stora gänget spelare behovs mycket mer träning och matcher. Till viss del talang också men främst hårdare (och bättre) träning är det som avgör.
Vad gör vi åt det då för att Sverige ska kunna konkurrera högre upp på listorna?
Träna hårdare? Inte så svårt det är bara att göra.
Träna bättre? Hur gör man det utan att behöva åka utanför gränserna? Fråga de som kanske lyckats förr.
Skaffa kunskap? Det finns stora källor i hur man tränar sin fysik. Teknik är samma sak finns många som kan slå bollen både rätt och bra.
Taktik? Finns det någon som kan något? Tror att här kan man hitta en bra hävstång till att öka den totala förmågan.
Annars är det bara att träna och kämpa på.
Träffar säkert en del av er i helgen. Förhoppningsvis även Kvant 4-ever han kanske har den rätta besvärjelsen?