måndag 1 februari 2010

Veteran VM 2010

Jonas Frick i Stockholms SK ska åka och spela Veteran VM i Köln i sommar och försöker få med sig så många som det går. Det gäller all som vill inte bara SSK:are.

Han håller på att lägga upp en del träning och försöker hitta på lite saker innan detta för att hålla motivationen uppe och även öka på träningsdosen för de som tycker det vore kul att åka.
Han har skrivit en del om detta och gå gärna in och titta på SSK:s hemsida för mer info.
Se HÄR för sidan klicka på Veteran VM
Se direkt sidan HÄR
Veteran VM:s hemsida HÄR
Nu närmast är det ett fystest med lite andra tester på Gärdets squashhall se HÄR

Se till att hänga på det verkar vara en riktigt kul tävling.

Dags för kval!

Imorgon börjar Case Swedishopen. Tävlingen inleds med ett kval som spelas tisdag och onsdag (damerna startar på torsdag).
Trir jag sagt det förut men kvalet är kanske det mest nervpirrande för spelarna.
Först lottningen som kan knäcka den bäste och sen antingen klarat kval och då gratis hotell och prispengar eller miss i kvalet och man får åka tomhänt hem med hotellnota och tomma fickor..

Fyra svenskar ska vara på plats för morgondagens upprop 14:00.
Enda frågetecknet verkar vara A Wikströms medverkan pga av en skada. Men hoppas han är ok till imorgon.
Kvalet lottas 14.00 imorgon och spelas i två omgångar där det slutligen är 4 vinnare kvar som går in i huvudtävligen. Storfavorit i kvalet måste vara Simon Rössner som också är förstaseedad i kvalet. I övrigt är det helt öppet känns det som.
Tror att tre svenskar får slita hårt för eventuell vinst men tror att de utländska spelarna inte vill Rasmus Hult på sin lott. Rasmus ser helt klart ut som en ev kvalspelare som kan klara sig igenom. Den förste som står på reservlistan (om någon saknas 14:00 imorgon och det gör det nästan alltid) är Henrik Mustonen. Mustonen som troligen är på plats då han varit i Sverige senaste tiden tiden och tränat med Team Göteborg. Han hann även med att ge Rasmus storstryk (Rasmus egna ord..) i den uppvisningsmatch som spelades i lördags.
Vilka går då in i tävlingen?
Någon som har en idé?
Min gissning är att Simon Rössner, Robbie Temple, Mathiue Castanget och Rasmus Hult går in. Om nu de inte möter varandra i kvalet.
Ska försöka ha en man på plats imorgon så att kvallottningen kan publiceras.
Se senaste listan HÄR

Publikmagneten

Fredag 14:30 på centercourten i Linköping spelas kanske den matchen som borde dra mest publik i veckan.
Efter ett förlorat vad och match i MSRC:s stegspel (han har inte varit i närheten att förlora sen dess) måste Ola Jangbecker spela första omgången iförd damkläder. Alex Christensson lyckade med bedriften att slå Ola och nu måste Ola ta sig an C-H Ronge iförd squashkjol och tillhörande topp.
Se till att vara på plats då jag ska åtminstone se till att vara där.
Lycka till Ola!