lördag 8 november 2014

Damelitserien

Damerna startar sin serie idag också. De spelar på Wasa Club.
Nytt för i år är att det har blivit så många lag att det även kommer spelas en div 1. Mycket bra och hoppas det kan sporra fler klubbar att vara med.
Damerna spelar tvåmanna (kvinna?henna?)-lag. Där båda spelarna möter de andra två i varsin match totalt 4 individuell matcher per lagmatch.
Stockholm Sk har vunnit tre senaste åren relativt enkelt. Malmö SRC kom tvåa förra året och närmade sig.
I år är det helt öppet känns det som.
Roslagen SRC som är nya har fått ihop ett välmeriterade lag trots avsaknaden av båda systrarna Forstadius som inte spelar alls. Under försäsongen hörde jag laget prata om herrelitserien och att tex Slätta hade en massa gamla spelare och även andra lag. Blev då tvungen att harkla mig lite och fick dem tänka till lite innan de fortsatte diskussionen men att prata om ålder ska man ju inte göra så släpper det....

Stockholm har samma spelare som tidigare med Josefa Bertilsson på topp och de har ett stabilt lag med Cajsa-Marie Gulin som tvåa.

Enskede har fått in junioren Nanna Carleke som brevid Lina Lindholm kan bli farliga. Utmana inte det laget i Racketlon.
Wasa som är helt nya har listat Linnea Wallsten som tillför mycket. Har Anastasia Gross tagit några kliv fram kan de bli bra.
Team Göteborg har heller inga nya spelare. De har ett rätt jämt lag men utan någon riktig farlig spelare på toppen.
Malmö har på pappret det klart bästa laget med Eira Mooney och Sofia Örneberg men måste få hem Mooney från utlandet varje seriehelg för att vara med i toppen. De får stå som favoriter och att det blir en dubbelt himmelsblå vår för klubben.

Slutabell
1 Malmö
2 Stockholm
3 Roslagen
4 Enskede
5 Wasa
6 Team Göteborg

Hoppas som vanligt jag har helt fel och att det blir en jämn och kul serie med en mängd roliga matcher.