måndag 2 maj 2011

Mr Walker

Likt Mr Walker är man nu tillbaka i stan i vanliga kläder efter en vecka som Fantomen i trikåer (läs träningsoverall och spelkläder). Sett i backspegeln kan man fundera på vad man själv kunnat gjort annorlunda och om vi skulle kunnat prestera bättre totalt sätt.
För egen del kan jag helt klart säga att veckan inte var en av de bättre jag själv presterat i landslagsdressen. Kände ett visst tryck att jag var tvungen att vinna alla matcher i tre raka game (vi visste att det skulle bli svårt på ettan och tvåan) och det gjorde mitt eget spel mer krampaktigt än vanligt. Tur att man har en viss tjurighet och stolthet som gör att benen fortsätter att jobba även de dagar då slagen absolut inte går dit man siktar. Kändes som att spelet bara var bra i slutet av en match av de fyra jag spelade. I övrigt var det bara att gräva ned skallen och springa helt enkelt.
Man kan undra varför det kan vara så olika. Jag har ju ändå spelat en del matcher och detta var mitt 13:e EM i rad. Tror faktiskt att jag spelat alla lagmatcher i rad i de 12 senaste EM. I det första 1999 sätt jag på bänken några matcher. Men sen dess är sviten intakt. Tänk om man skulle hitta nyckeln till framgång...
Men synd att ingen av oss verkligen spelade ut och överraskade i positiv riktning. Det är ändå någon som måste ta det steget i någon av matcherna och gärna fler.
Klart verkar det dock med ett VM-deltagande för Sverige och det får bli nästa mål. Augusti 2011 tror jag.
Men för tillfället får man hålla sig lite låg och fundera lite på ändringar.
Återkommer i frågan.

För er som missat så har Kvant 4-ever skrivit en hel del på senaste tiden bl a om EM HÄR