söndag 22 februari 2009

Hjärta slår klass

En hel helg med en mängd helt ovissa matcher. Där viljan att vinna är stor men känns ändå som glöden är viktigast. Några visar det med riktig ilska och arga ord (ni vet nog vilka) andra med sann glädje i vinstens stund. (bla Patrik Löwstedt efter finalvinst).
Det behövs inga stjärnor med toppklass för att squash ska vara kul att se.
Sista dagen bjöd, likt Sveriges årstider, på fyra helt olika finaler. Där fanns helgens kvalitativt bästa match där Alexander Ovendahl visade sin rutin och teknik och vann stabilt med 3-1 mot Jonas Lindelöf i finalen herrar A. Spel över hela banan med många snygga avslut mot nicken.
Alexander Ovendahl - Jonas Lindelöf 11-4 11-5 9-11 11-9

Helgens längsta match (herrar B) på 65min där 90 procent spelades bakom röda linjen där Johan Kleis vann de två första för att sedan se Björn Resare springa hem de sista tre efter att Björn haft matchboll mot sig redan i tredje game.
Björn Resare - Johan Kleis 6-11 8-11 12-10 11-9 11-9

Om man blandade deras final i herrar B med herrar C där tennisspelaren LG Svensson med kirurgens precision inte lät bollarna bli mer än 3 tillslag så skulle man få en helt vanlig match.
14 minuter behövde han för att slå ut Dan Forsback som inte kom in i spelet före sista gamet. LG Svenssons volley kanske kan vara något att ta efter. Effektivare har jag nog aldrig sett. Ca 14 sekunder per boll inklusive paus mellan bollar och game slå det.
LG Svensson - Dan Forsback 11-2 11-8 11-7
Sista finalen i "sämsta" klassen D blev precis som det ska vara i den klassen. Ingen riktig precision mer av slå och spring och tur för Patrik Löwstedt att han vann fjärde annars hade nog Alf Borgman kammat hem vinstchecken.
Patrik Löwstedt - Alf Borgman 4-11 11-9 11-3 11-8
Som tur för tävlingen (och dess namn) så steg mr Wilson in som huvudsponsor när racketföretaget inte ville vara med tyvärr.
Vi tackar spelare och alla runt om för en trevlig tävling och hoppas på nästa är igen.