söndag 3 oktober 2010

Jämnare än någonsin!

De två ändringarna till denna säsong gör att säsongen kan bli oviss. Ändringen att man nu bara får ha en "utlänning" per match gör så att alla lag nu blir jämnare. Risken att ett legolag vinner likt förra året finns inte riktigt. Man kunde ju dock köpt ihop de bästa svenska spelarna men ingen har gjort det. Sen att det blir en rak serie utan slutspel bidrar också och alla matcher blir ändå viktigare.

Kul är att det blir åtta lag i högsta serien i och med Karlstads ja.

Karlstad får nog svårt att undvika sista platsen i debuten men man ska ju börja någonstans.

I toppen lär det bli en strid mellan Malmö SRC och Roslagen SRC. Båda lagen har större bredd truppen igenom än någon annan.

Roslagen som har svenska landslagets nya spelare Romain Tenant som etta och Carl-Johan Löfvenborg på andrasingeln de två kan slå alla andra ettor och tvåor. Trean Henrik Löfvenborg står som favorit mot alla andra treor i landet.

Malmö är starkare på en fjärdeplats och om Sebastian Victor samt Joakim Larsson tar klivet upp blir de svåra.

Roslagen får stå som en liten favorit på pappret men Malmö gör aldrig en dålig säsong och kommer nog fightas om det hela vägen.

Förra årets jumbo Sundsvall har förstärkt med sverigefyran Foad Hammouni (från Intersquash) och blir klart bättre tack vare det. De är dock på pappret svaga på platserna efter det men överraskade mig förra året och kanske gör det igen.

Stockholms SK har inga nyheter inför säsongen. Yngsta spelaren Gustav Runersjö gör militärtjänst (tolkskolan) och kan få svårt med träningen. Lagets etta Christian Drakenberg kan vinna mot de flesta andra ettor och måste nog göra så också för att de ska med i toppen.

Intersquash har som sagt tappat en spelare och kan få det tufft. De har en liten trupp med med en bra etta i och med Rasmus Hult som också har ett stort lass att dra. De kan också förstärka från utlandet och gör de så hela säsongen blir de lite farliga.

Team Göteborg har "snott" finländska Henrik Mustonen från Linköping och blir då klart bättre än sist. Dock måste kanske några bakom snäppa upp sig om de vill upp på pallen.

Regerande mästarna Linköping blir ju klart svagare i och med utlänningsregeln men är bra på ett och två om de använder sina förstärkningar på ettan. André Wikström på tvåan är bra och kan slå många tvåor.

Som jag ser det blir kampen hård om guldet mellan Roslagen och Malmö.

Att plocka ut en vinnare är svårt men gissningen blir Malmö som sällan gör en dålig säsong. Roslagen är bättre men mycket osäkrare om man ser till att alla deras spelare måste vara friska och hela under alla 14 lagmatcherna. Där har Malmö mer att ta ifrån och tror det avgör.

Bakom dem blir det knallhårt och att hitta platserna 3-6 är nästintill omöjligt. Tror det kommer att handla om mycket små marginaler och att sista helgen avgör.

Gissar att Intersquash tar bronset tätt följt av Linköping SK, Team Göteborg, Stockholms SK och Sundsvall SC sen blir steget ned till Karlstad lite större. Tar Karlstad fler än 5 pinnar under hela säsongen bjuder jag dem på skumpa efter sista matchen i Linköping. (Kvant 4-ever du får gnugga geniknölarna....)

Så säsongen slutar så här:

1 Malmö SRC (43 poäng)
2 Roslagen SRC (42)
3 Intersquash Club (32)
4 Linköping SK (31)
5 Team Göteborg (30)
6 Stockholms SK (28)
7 Sundsvall SC (18)
8 Karlstad SK (0!)

Låt spelet börja!