tisdag 19 juli 2011

Intervaller i skogen

Prövade att förstöra skogsstigen idag med ett antal intervaller. (Se bilden.) Följer nu slaviskt programmet som jag fått av vicekapten (och även expert på fysisk träning) Acke Ovendahl med en mängd olika övningar. En av dem är en klassisk intervall i två steg.
Det börjar med ca 10 minuters uppvärmning i form av löpning. Sen 10 intervaller med jobb i 15 sek med en 60 sek vila. Hastigheten är så gott som 100%. Inte så jobbigt men ganska explosivt.
Efter det är det dags för 10 nya intervaller men nu med 30 sek jobb och 30 sek vila. Även här nästan 100% fart.
Helt klart mer mjölksyra under andra delen och lite järnsmak i munnen.
Kommer någon genom skogen och ser spåren jag lämnat lär de bli rätt konfunderade av vad som skett.
Efter det är det återigen dags för 10 minuters löpning. Den sista löpningen blev ner till havet och där dags för simningen...
Simningen var i form av 10 steg ut i vattnet och sen under för att svalka kroppen. Helt klart den bästa delen av dagens pass. Efter det slumpande det sig så väl att middagen var färdig så det blev snabbt in i duschen och sen ett välkommet matintag.
Man kan inte klaga på en sådan dag. Imorgon är det långlöpning på programmet och även lite styrka i form av en del drag i lämpligt gummiband.


VM-laget uttaget

Herr H har helt rätt laget till VM är uttaget och nu även officiellt. (se hans kommentar HÄR)
Alla spelarna ska redan ha fått veta om detta men först med nyheten var DN som publicerade igår (se artikel HÄR). Hade själv fått nyheten men visste inte om att den nu var officiell men pratade igår med Pieter Sjösten som fastslog. "Jag har pratat med alla spelare så ut med det på nätet bara!"

Laget består av tre Malmö-spelare och en Stockholmare.
Alex Christenson, Malmö SRC
Christian Drakenberg, Stockholms SK
Joakim Larsson, Malmö SRC
Sebastian Victor, Malmö SRC
Direkt saknar man då kanske några namn som var med till EM.
Rasmus Hult som främst har svårt att komma iväg pga av jobb och en liten motivationssvacka.
Gustav Detter som hade omöjligt att komma ifrån pga av jobb
Romain Tenant som var fast i andra planer som inte gick att ändra.
Coach blir återigen Pieter Sjösten (i samarbete med Alexander Ovendahl) ser det som ett litet tapp kvalitetsmässigt men har då istället försökt ta ut ett lag att bygga på inför framtiden. (med något undantag kanske...)
VM går i Paderborn, Tyskland i slutet av Augusti.
Se även VM-sidan HÄR
Följ även visa Facebook (HÄR) och Twitter (HÄR)
Full fart tills dess!
Fick igår chansen att bolla lite med de lokala förmågorna i Sundsvall i deras måndags-turnering. Sen blir det en del annan träning också!