tisdag 17 mars 2009

Var e brudarna?

Tjejerna då, har någon undrat. Ja hur blir det med dem?
Vilket guldkorn jag hittade uppe i Sundsvall. Jag var där på sportlovet och jag var och tränade en kväll med ett gäng från Sundsvall.
Jag hade nog bara sett namnet förr då hon vann i Case Cup och är rankad femma under 19 så helt okänd är hon inte.

Hanna Carlsson snart 16 år och slog bollen kanon. Kunde även klippa till hårt och lågt och bra sving. Där var även två andra tjejer i samma ålder som var bra men Hanna utmärkte sig extra. Något måste finnas i vattnet där uppe då även Jennie Lindström som kommer därifrån är en av de som kan slå till bollen. Hoppas att de fortsätter att spela det ska bli kul att se hur de utvecklas.
Vi har även en tjej på min hemmahall som också har en bra bas att jobba ifrån. Chanel Forsström som har tränat en hel del med Romain Tenant och det har gett mycket. Även hennes utveckling ska bli intressant.
Fortsätter alla dessa och får lite draghjälp kanske vi kan få ett landslag likt det danska där damerna är klart bättre en herrarna. Hoppas att möjligheten kommer att finnas för dem.
Starta upp en serie för damerna genast och se till att de får möjligheten. Nu är det två år utan elitserie för de bästa där måste det ändras.
Bra är att det de senaste åren har skickats ett damlag till EM. Det är ett mål som måste finnas för damerna att sikta på. Nya förbundskaptenen Alexander Ovendahl har precis den kunskap som behövs när det gäller träning samt kontakter och har hårda nypor när det behövs lyssna på honom.

6 stycken är uttagna i en trupp som ska bli fem som får åka till EM i Malmö.

Anna-Carin Forstadius Roslagen
Anna Detter Roslagen
Matilda Ravn-Holm Malmö
Jennie Lindström Malmö
Jenny Åkervall Roslagen
Lovisa Forstadius Roslagen

Vad kan man säga om dem? Har inte så bra koll på dem men ser både Anna och Anna-Carin på Roslagen och Gärdet och de verkar träna på bra. Anna-Carin är väl den enda som varit ute och tävlat senaste tiden. Hon är många steg före de andra och får bilda en grund som förbundskaptenen kan utsmycka sin trupp runt.

Välj väl det finns många år framåt.