fredag 18 mars 2011

Nu bränns det!

Alla ni som nu tyckte det var en dålig idé att förbundet ändrade reglerna och slopade slutspelet inför denna säsong hoppas jag tänkt om.
Visst har ett slutspel sin charm. Men det slår inte ut som det är nu där alla matcher är superviktiga och där en tappad poäng kan vara skillnaden på guld eller silver. Samt att all intresserar sig maximalt inför varje seriehelg över vilka som kommer och vilket lag som spelar.
Sen gör ju detta också att alla lag ser till att ha så bra lag vid varje tillfälle är ju en bonus.
Det är t o m så att om man spelar i ett lag som egentligen inte har något att göra med slutsegern så känns det viktigt att ge sitt allt och behandla alla lag med samma respekt så att inget lag får fördel av att möta ett lag som inte har något att spela för.
För egen del vet jag ju en del lag som kommer att heja och andra inte i viktiga matcher.
Blev t o m erbjuden fri bar förra seriehelgen om jag vann matcher vi får se vad som erbjuds denna helg....

Denna helg som nu kommer är inget undantag för elitlagen och det smusslas och tisslas om vilka som kommer och det avgörs otroligt mycket under morgondagen och söndagen.
Tabellen är som de flesta vet så jämn den kan bli.
Tre lag i toppen på samma poäng.
Roslagen med en match mer spelad än Intersquash och Malmö.
Roslagen har då bara två matcher och lär ta hem 4 mot Karlstad och har sen en dubbelt viktig match på eftermiddagen mot Intersquash.
Vilka som nu är lediga avgör allt.
Intersquash möter Malmö först och sen då Roslagen och det lär få kämpa hårt. De verkar då plocka hem ett ess ur rockärmen (Amr Swelim se HÄR) om nu inte oroligheter i världen gör det svårt att ta sig fram. Ska bli kul att se hur temperament i Intersquash håller sig nu när det kommer bli riktigt hett i denna match.
Malmö som då har sin viktigaste match då mot just Intersquash kommer (enligt Malmös egna hemsida www.squash.se) med sitt nästan starkaste lag med Grauballe, Victor, Christenson och Norrman.
Tipsen?
Lördag klockan 12:
Team Göteborg--Stockholms SK 2-2
Sundsvall--Linköping 1-3
Karlstad--Roslagen 0-4
Malmö--Intersquash 2-2
Lördag 16:
Malmö--Karlstad 4-0
Roslagen--Intersquash 1-3
Linköping--Stockholm 2-2
Sundsvall--Team Göteborg 2-2
Söndag 11:
Stockholm--Malmö 1-3
Linköping--Intersquash 0-4
Sundsvall--Karlstad 4-0

Kan bli en toppenhelg där säkert Karlstad gör allt för att få alla lagen att känna sig välkomna och visa hur man arrangerar en riktig seriehelg.