fredag 18 mars 2011

Nu bränns det!

Alla ni som nu tyckte det var en dålig idé att förbundet ändrade reglerna och slopade slutspelet inför denna säsong hoppas jag tänkt om.
Visst har ett slutspel sin charm. Men det slår inte ut som det är nu där alla matcher är superviktiga och där en tappad poäng kan vara skillnaden på guld eller silver. Samt att all intresserar sig maximalt inför varje seriehelg över vilka som kommer och vilket lag som spelar.
Sen gör ju detta också att alla lag ser till att ha så bra lag vid varje tillfälle är ju en bonus.
Det är t o m så att om man spelar i ett lag som egentligen inte har något att göra med slutsegern så känns det viktigt att ge sitt allt och behandla alla lag med samma respekt så att inget lag får fördel av att möta ett lag som inte har något att spela för.
För egen del vet jag ju en del lag som kommer att heja och andra inte i viktiga matcher.
Blev t o m erbjuden fri bar förra seriehelgen om jag vann matcher vi får se vad som erbjuds denna helg....

Denna helg som nu kommer är inget undantag för elitlagen och det smusslas och tisslas om vilka som kommer och det avgörs otroligt mycket under morgondagen och söndagen.
Tabellen är som de flesta vet så jämn den kan bli.
Tre lag i toppen på samma poäng.
Roslagen med en match mer spelad än Intersquash och Malmö.
Roslagen har då bara två matcher och lär ta hem 4 mot Karlstad och har sen en dubbelt viktig match på eftermiddagen mot Intersquash.
Vilka som nu är lediga avgör allt.
Intersquash möter Malmö först och sen då Roslagen och det lär få kämpa hårt. De verkar då plocka hem ett ess ur rockärmen (Amr Swelim se HÄR) om nu inte oroligheter i världen gör det svårt att ta sig fram. Ska bli kul att se hur temperament i Intersquash håller sig nu när det kommer bli riktigt hett i denna match.
Malmö som då har sin viktigaste match då mot just Intersquash kommer (enligt Malmös egna hemsida www.squash.se) med sitt nästan starkaste lag med Grauballe, Victor, Christenson och Norrman.
Tipsen?
Lördag klockan 12:
Team Göteborg--Stockholms SK 2-2
Sundsvall--Linköping 1-3
Karlstad--Roslagen 0-4
Malmö--Intersquash 2-2
Lördag 16:
Malmö--Karlstad 4-0
Roslagen--Intersquash 1-3
Linköping--Stockholm 2-2
Sundsvall--Team Göteborg 2-2
Söndag 11:
Stockholm--Malmö 1-3
Linköping--Intersquash 0-4
Sundsvall--Karlstad 4-0

Kan bli en toppenhelg där säkert Karlstad gör allt för att få alla lagen att känna sig välkomna och visa hur man arrangerar en riktig seriehelg.

11 kommentarer:

Gustav Z sa...

Hur går det hur går det hur går det???

Anonym sa...

Grattis Karlstad till första vinsten och ett bra arrangemang. Tummen upp!

Gustav z sa...

Ja verkligen grattis karlstad Hård toppstrid och hård fight om fjärdeplatsen! Kommer bli en kanon spännande helg i linköping. Synd det är så länge tills dess.

Kan bara instämma med christian. Det här upplägget är mycket mycket roligare.

Anonym sa...

Nog för att slutspelet har sin charm precis som du säger Christian... men mer spännande än så här kan det knappast bli. Superkul och ser verkligen fram mot sista seriehelgen.
/A

Peter sa...

Idéer inför kommande säsong? Bara en schysst video? Oavsett vilket kolla in den här filmen - hoppas det funkar om ni kopierar in länken:
http://www.youtube.com/watch?v=TNKCCBC5qBY

Anonym sa...

En Moët et Chandon, årgång -67, till banketten i Linköping, Draken? Nu har vi vittring - "bara" två poäng kvar till seger i vårt eget lilla vad.

Efter ett peptalk med Pieter så är motivationen på topp. Känn flåset i nacken - och draget i plånboken!

Nu ska guld... eh, skumpan hem!

"Kvant 4-ever"

Draken sa...

Flåset vet jag inte riktigt ni har 4 poäng vi har 19. Det finns 12 poäng kvar att hämta den matchen är ganska körd för er. Ev diskningar kanske skulle hjälpa er men det tror jag inte blir några.

Men att ni kammar hem 6 poäng är ju inte helt otroligt. Ser lagen ut som nu i helgen är det ju nästan som att ni måste känna pressen på er att det nästan är pinsamt att ni inte tar 6 poäng.
Skumpa till oss om ni inte klarar det...?
Tar du det betet? ;-)

Anonym sa...

Grymt starkat av Roslagen att slå Intersquash med 3-1!

Spelar inte Foad för Sundsvall längre?

Anonym sa...

Och på en lite lägre nivå: I division 4 i helgen slog Peter Falkenäng från SSK 7 Sandvikens Magnus Karlsson med hela 22-20 i femte och avgörande. :) Det är det längsta femte och avgörande gem som iallafall jag har sett.

Gustav Z sa...

Jag tror Fabian jacobsson slog Mattias Backman med 21-19 i Sundsvall förra året i elitserien. Det var dock andra game så inte riktigt samma sak men ändå. Den matchen filmades också via Backmans laptop men av någon konstig anledning så verkar den filmen inte gå att få tillgång till...

Anonym sa...

Ursäkta, men det var Magnus Karlsson som vann med 22-20...

Rätt ska vara rätt..