söndag 11 september 2011

Elitserien 2011/2012

Frågan är om säsongens elitserie i squash kan trumfa över förra årets gastkramande serie. Förändringen av reglerna till att spela en rak serie utan slutspel blev till succé. Regeln gjorde att alla matcher blev mycket mer viktiga och det märktes helt klart på banan. Inga matcher utan nerv och även de matcher för de lag som inte hade så mycket att spela för blev viktiga för de lag som hade något att spela för. (konstig mening men hoppas det gick att förstå)  Intresset ökade klart.
Regeln gjorde också så att det lag som i helhet var bäst under hela säsongen också fick plocka med sig bucklan hem. Malmö SRC var genomgående det jämnaste och starkaste laget även om det fanns andra lag som stundtals var bättre.
Så till kommande säsong.
Har kollat läget i alla klubbar och tagit tempen på just deras lag nu inför.

Mästarna
Malmö SRC hälsar att de kommer inte ändra något inför kommande säsong. De behåller sitt lag och tappar inga spelare och har heller ej valt att rekrytera in några nya. Kapten P Sjösten tror att laget ska hålla och de satsar på att försvara de ljusblåa färgerna och att behålla guldet.

Truppen:Caspar Grauballe* Sebastian Viktor* Joakim Larsson* Alex Christenson Christoffer Olsson Martin Norrman David Mcalpine Björn Angtoft Gustav Detter Johan Detter
Björn Almström Ola Jangbecker Alexander Ovendal


Överraskningen förra säsongen

Intersquash var tippat som ett lag på övre halvan förra säsongen men trodde själva inte riktigt att de skulle vara så nära guldet när säsongen började. De startade dock bra och var nära. Denna säsong tror de själva på att de igen kommer att kunna slå lite underifrån. Siktet är på toppen denna säsong meddelar Bol-Bol Abdel Aziz men de tror på Malmö och Roslagen som favoriter
De har inte tappat några spelare men ökar på sitt utländska förråd lite. De har listat tex Marwan el Shorbagy som blev juniorvärldsmästare i somras. De har kvar Danmarks bästa spelare K Frost som troligen är den som kommer spela mest av utlänningarna. De har försökt värva svenskt men utbudet har gjort det svårt. En liten förhoppning är att 16-åriga Nils Lindgren tar ett kliv upp och kanske kan slå sig in. Även att Jacob Mattsson ska stärka upp laget mer i år.
Truppen:

Marwan El Shorbagy* Rasmus Hult* Kristian Frost* Amr Swelim
Morten Wiegandt Sörensen Jack Jago Bolbol Aziz