måndag 6 februari 2012

Positiv Helg!


Ännu en framgångsrik helg i Linköping och Swedish Open. För nionde året i rad har nu tävlingen spelats i Linköping med glasbanan på Linköping Sporthall. Årets tävling vanns överlägset av Gregory Gaultier som gick igenom tävlingen helt ohotad i alla sina matcher. Gaultier som sällar sig till "the big Four" för tillfället (Matthew, Willstrop, Ashour (när han är hel..) och då Gaultier) som är steget före resten av världen. Så länge han inte får tillräckligt med press på sig så är han helt överlägsen och man kan bara inte döda bollen på honom.
För egen del så är det kul att få respons från förra helgens SM och höra hur många som sett finalen och tyckt det var en bra sändning och allt runt om. Det verkar som att produceringen från squashare på sina jobb runt lunchen förra fredagen var ganska låg. Flertalet har suttit och kollat på sina skärmar (vissa hade även slutet av semifinalen i Australien Open på också) och hoppat mellan då chefen tittade in...
Även en del har fått hela kontoret att ta upp sändningen på gemensam skärm så alla kunde kolla. Riktigt kul att höra då många har varit rejält positiva. Just det positiva är något jag tycker man kan höra runt om just nu angående squashen och framtiden. Jag hängde själv mest på Squash-hallen och såg många matcher där bland de unga spelarna och det såg riktigt positivt ut. Kul att se!
En hel del squash på media också det är också kul.
Lång intervju med Gaultier HÄR Klipp med Rasmus Hult HÄR

Tipstävlingen

Resultaten från SM-Tipstävlingen då?
Det var riktigt jämt bland de som skickade in svar.
Poängen gavs för varje rätt placerat tips. Inga extrapoäng om man var nära utan bara rätt tips gav poäng.
4 personer hamnade på 13 poäng. Max var 22 poäng 7 poäng i elitklasserna om man hade rätt semifinalister, finalspelare och vinnare samt 2 poäng i de andra klasserna vinnare och tvåa.
De som hade 13 rätt var Hans Ling, Daniel Hirsch, Rasmus Hult och Niclas Fredriksson och bland dessa var det bara en som tippade rätt vinnare i herrklassen och det fäller avgörandet.
(Bara tre av alla inskickade gissade rätt vinnare i både dam och herr. Alla hade rätt dam)
Två av dessa är tom mina egna lagkamrater och de tippade inte på mig. Att Rasmus tippade på sig själv var ju helt naturligt. Jag hade också tippad på mig själv i det läget.
Det gör att Niclas Fredriksson tar hem SM-bucklan i "tippning". Priser från Titan Niclas det fixar vi på hallen när du har vägarna förbi.