måndag 6 februari 2012

Positiv Helg!


Ännu en framgångsrik helg i Linköping och Swedish Open. För nionde året i rad har nu tävlingen spelats i Linköping med glasbanan på Linköping Sporthall. Årets tävling vanns överlägset av Gregory Gaultier som gick igenom tävlingen helt ohotad i alla sina matcher. Gaultier som sällar sig till "the big Four" för tillfället (Matthew, Willstrop, Ashour (när han är hel..) och då Gaultier) som är steget före resten av världen. Så länge han inte får tillräckligt med press på sig så är han helt överlägsen och man kan bara inte döda bollen på honom.
För egen del så är det kul att få respons från förra helgens SM och höra hur många som sett finalen och tyckt det var en bra sändning och allt runt om. Det verkar som att produceringen från squashare på sina jobb runt lunchen förra fredagen var ganska låg. Flertalet har suttit och kollat på sina skärmar (vissa hade även slutet av semifinalen i Australien Open på också) och hoppat mellan då chefen tittade in...
Även en del har fått hela kontoret att ta upp sändningen på gemensam skärm så alla kunde kolla. Riktigt kul att höra då många har varit rejält positiva. Just det positiva är något jag tycker man kan höra runt om just nu angående squashen och framtiden. Jag hängde själv mest på Squash-hallen och såg många matcher där bland de unga spelarna och det såg riktigt positivt ut. Kul att se!
En hel del squash på media också det är också kul.
Lång intervju med Gaultier HÄR Klipp med Rasmus Hult HÄR

3 kommentarer:

Anonym sa...

En Gaultier som känner sig ohotad är i psykisk balans och då är han grym!
Så oerhört viktigt det mentala spelet är!!
Det skall bli fantastiskt spännande att se hur mycket denna helg har stärkt honom inför möten med dom andra topp 3 spelarna.
Jättekul med squash ifrån Linköping även på TV sporten!!! Nu skulle vi ha någon slags uppbackning på lokal nivå där unga och gamla bjuds in att testa sporten!!

Ling sa...

Och som han rör sig sen! Helt makalöst. Och framför allt i främre hörnen. Spelar ingen roll hur bra dropp han får emot sig så hinner han dit och dessutom lägga en minst lika bra dropp i retur. Otroligt! Hade han haft psyke som Matthew hade han varit i den närmaste oslagbar.

Gustav Z sa...

Rätt hyfsad balans och benstyrka också. Benen på en rak linje med 1,5m imellan och sen bara rätt upp till T igen, släpper aldrig 100% fokus på bollen. Känns sådär kul att slå stoppbollar mot en sådan kan jag tänka mig.