måndag 14 mars 2011

Västerås Open 2011

Helgens tävling i Västerås var precis som en squashtävling ska vara.
Många matcher mycket kämpa och en del trötta kroppar och lyckliga vinnare.
Det var mitt första besök i hallen som utom squash hade en mängd att bjuda på.
4 banor som kanske inte är helt nya men räckte helt klart till att husera denna GP-tävling. Allt flöt på bra utan större förseningar och tävlingsledningen hade full koll på det mesta.
Damelitklassen hade ett ovanligt starkt fält där även Anna-Carin Forstadius visade upp sig och var totalt överlägsen. Bara ett förlorat game i "finalen" (damerna spelade poolspel) mot lillasyster Lovisa. Med ett snitt på dryga 4 förlorade poäng per game visar att det är ett stort hål mellan Anna-Carin och resten. (se hennes facit HÄR)
De andra tjejerna får tänka till lite och öka på sin dos av träning om de ska komma ikapp.

I herrelitklassen var det inte lika starkt bara 5 av de topp-16-rankade spelarna.
Kul att se en kille som Mikael Babra som är på väg upp och fick nog en hel del erfarenhet i helgen med tre bra matcher.
Annars var väl Alex Christenson den som visade att kommer att bli att räkna med. Slog ut André Wikström i första med ganska klara 3-0 och tog sedan kommandot i semifinalen mot Rasmus Hult och tog de två första. Tror det var länge sedan jag såg någon som var nästan 100%-ig i sina attackförsök i dessa game. Nästan vartenda läge avslutades i en perfekt nick och helt otagbart. Att Rasmus sågs sova i cafeterian så nära som 10 minuter innan matchstart är nog ingen ursäkt men han vaknade nog till av Alex attack och fick sätta på sig löparskorna för att reda ut det och sen vinna de resterande 3 gamen relativt smärtfritt.
PÅ andra sidan tog sig undertecknad (C Drakenberg) fram till final med vinster i första mot C Löfvenborg och sen semifinal mot "Bol-Bol" Abdel Aziz.
Finalen blev en av många mellan Hult-Drakenberg. Första bollen varade över 4 minuter och det var en hel del långa rallyn. Game ett gick till Drakenberg (11-5) men tyvärr gick senan på racket som det snackades om under helgen som satt i handen på just Drakenberg.
Vad är det för märke? Får jag känna? Häftigt! Snyggt!
Kommer vi få se mer av det i framtiden? Var bara några av frågorna.

Dock hade racketen inte något att göra med fortsättningen av matchen (kanske lite...;-))
Rasmus vann sedan de viktigaste bollarna i följande tre game (11-8 11-9 11-9) men såg ut att vara inne lite på det röda för att ta hem det.
Välspelat var det dock hela vägen och Rasmus fick ta hem den första pokalen i Västerås Open.
Lättpallen och Västerås stad var sedan på plats som huvudsponsorer under prisutdelning.
Tack till Västerås SC och teamet bakom som fixade allt under helgen och hoppas ni gör om det nästa år och då säkert anordnar en minst lika bra tävling.

Se alla resultat HÄR