lördag 10 april 2010

En klubb med anor?

Vet inte riktigt vad man ska säga om helgens spel i elitserien. Luften gick liksom ur när man tidigare i veckan fick veta att Linköping som leder elitserien beslutade att inte åka upp till Sundsvall för att avsluta serien. Laget som redan innan helgen var klara för slutspelet.
Reaktionerna bland spelarna i elitlagen uppe i Sundsvall har varit många och bara negativa. Fler har försökt komma på löpningar på hur man ska "sätta dit" Linköping för deras beslut. Skälet verkar vara att det saknas spelare att skicka. Det är danska mästerskap samt slutspel i finska ligan och även högskoleprov som stoppar fler av spelarna. Linköping som idag spelade div 1 i Karlstad trots att de nu saknade spelare. Plockar man inte uppåt och lämnar wo i den lägre serien istället för att göra det i den högsta serien? I elitserien där man spelar om att bli svensk mästare
Det är dåligt och tråkigt på så många plan. Sundsvall som har sin första elithelg någonsin får inte visa upp de bästa lagen. Lagen räknar på var det är bäst att hamna i sluttabellen för att undvika superlaget Linköping i en ev. semifinal.
Hoppas verkligen att förbundet hittar en bra väg ur detta och att påföljden kommer att kännas. En avstängning känns absolut inte fel. En bojkott skulle inte heller vara fel.
Linköping som sökt att arrangera slutspelet lär nog ha svårt att få det nu...
Kommentera gärna Linköpings beslut. Rätt eller fel? Gör man så?