söndag 16 november 2008

Jag blev trött.......

Det var därför jag förlorade..... Nej inte därför mötte en för bra motståndare idag samt kom inte riktigt upp i banan. Det är lite som avgör. Rasmus vann välförtjänt med 3-1 idag det var aldrig riktigt jämt. Några hårda bollar men kändes inte som någon av de bättre matcherna vi spelat.
Men vilken skillnad det är på spelare. Det är stor skillnad på på toppspelarna. Möter man Rasmus eller Badr och för den del Romain. Om man ser på matcher i Sverige då. Om man jämför med alla andra spelare undrar man om det egentligen är samma spel ibland.
Vad är det som skiljer då? Det tråkiga svaret är ju så klart skillnaden på det enkla - längd och djup i banan. I övrigt kan de flesta spela bollen ganska lika. Men om man jämför. Kolla på var på väggen bollen tar och var bollen studsar på golvet. För att kunna spela runt bollen och hitta avgörande slag måste bollen bak först. Sen kommer det andra som att "sätta" bollen eller sätta bollen. Inte många bollar avgörs med ett snyggt avslut. Oftast handlar det om att försätta motståndaren ur position och sen spela bollen till den öppna fjärdedelen längst bort från motståndaren. Superenkelt! Annars var helgens tävling på Roslagshallen bra genomförd. Många matcher och det flöt på bra utan större förseningar.
Nästa event som spelas där är Finnkampen 29-30 november.
Den nye landslagskaptenen var på plats under helgen och scoutade spelare inför denna och kommande säsong. Jag själv blev uttagen och gissar att Hult och Badr några blev det.Gissar att bröderna Löfvenborg tar de två andra platserna om vi blir fem spelare. (skulle jag välja om jag fick bestämma)
Klart beslut skulle komma till veckan. Återkommer om det och även vilka som vann i gissningstävlingen. Tror att jag själv kan ligga bra till för en gratis omsträngning....