söndag 16 november 2008

Jag blev trött.......

Det var därför jag förlorade..... Nej inte därför mötte en för bra motståndare idag samt kom inte riktigt upp i banan. Det är lite som avgör. Rasmus vann välförtjänt med 3-1 idag det var aldrig riktigt jämt. Några hårda bollar men kändes inte som någon av de bättre matcherna vi spelat.
Men vilken skillnad det är på spelare. Det är stor skillnad på på toppspelarna. Möter man Rasmus eller Badr och för den del Romain. Om man ser på matcher i Sverige då. Om man jämför med alla andra spelare undrar man om det egentligen är samma spel ibland.
Vad är det som skiljer då? Det tråkiga svaret är ju så klart skillnaden på det enkla - längd och djup i banan. I övrigt kan de flesta spela bollen ganska lika. Men om man jämför. Kolla på var på väggen bollen tar och var bollen studsar på golvet. För att kunna spela runt bollen och hitta avgörande slag måste bollen bak först. Sen kommer det andra som att "sätta" bollen eller sätta bollen. Inte många bollar avgörs med ett snyggt avslut. Oftast handlar det om att försätta motståndaren ur position och sen spela bollen till den öppna fjärdedelen längst bort från motståndaren. Superenkelt! Annars var helgens tävling på Roslagshallen bra genomförd. Många matcher och det flöt på bra utan större förseningar.
Nästa event som spelas där är Finnkampen 29-30 november.
Den nye landslagskaptenen var på plats under helgen och scoutade spelare inför denna och kommande säsong. Jag själv blev uttagen och gissar att Hult och Badr några blev det.Gissar att bröderna Löfvenborg tar de två andra platserna om vi blir fem spelare. (skulle jag välja om jag fick bestämma)
Klart beslut skulle komma till veckan. Återkommer om det och även vilka som vann i gissningstävlingen. Tror att jag själv kan ligga bra till för en gratis omsträngning....

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hmmm, lite synd att det inte blev den väntade finalen mellan Draken och Romain. Då hade kanske den evighetslånga utmaningen kommit till punkt. Nu börjar det likna lite Gun´s and Roses och "Chinese Democracy"...

Nej då, faktiskt lite skoj att det blev en oväntad segrare i forma av Rasmus. Börjar han visa lite SM-form, månntro?
Kul att Draken delar med sig av lite spelreflektioner á la Bosse Larsson. Nu kan det ju bli beslutsångest över vem som äran att bli startsida...

"Wannabe"

Draken sa...

Måste vara för att jag hade Bosse Larsson i huset under helgen och hans squashkunnande smittade av sig. Att man ska kunna alg startsida det är stort att bara vara tilltänkt. mvh Draken

Peter Bryttne sa...

Herregud!
Här vaknar mitt i natten med ca 40 graders feber och frossa. Upp och käka Alvedon och försöka slappna av. Vad är då bättre än att kolla lite squash sajter?
Läste dina kommentarer om vad som är en bra squashspelare och läste strax efter det ett matchreferat från Shabana - Ashour matchen i Manchester där vad jag förstår i princip ingen boll nådde bakväggen. Man kan säkert argumentera för vikten av god längd i alla fall MEN om man vill nå den absoluta toppen så handlar det numera än mer om att våga och orka vara enormt aggressiv.
Personligen tror jag det är det som saknas hos hela den svenska eliten. Ett tillräckligt starkt attackspel!
Till det skall förstås läggas dom vanliga egenskaperna som finns i alla sporter om man vill nå toppen:
- En viss galenskap för att orka satsa hårt nog.
- Förmåga att inte stressas av utmaningar utan tro på sig själv!
- Smärttålighet
- Grym fysik
- Gränsbrytande, dvs tro på sig själv nog för att hitta nya vägar som gör att det gamla blir just gammalt.
- Uppbackning!!

Nej, nu börjar frossan ge sig och de smärtstillande göra sitt. Tillbaks till sängen och några timmars sömn till.
Må så gott
Peter