fredag 22 april 2011

Vi klarar inte målet!?

Steve Cubbins från Squashsite tror inte på Sverige.
Se hans spådom Euro Team Champs 2011 Espoo - Predictions
Enligt honom blir det Finland och Spanien som går upp i första divisionen. Men tror han får fel som tur är. Även om jag troligen är mycket partisk i den frågan så tror jag vi tar en av platserna. Mycket måste förstås stämma och och troligen några "stolpe in" lär behövas. Årets svenska lag är troligen ett av de starkaste på många år. Inte sedan Forslund och co var med för knappa 10 år sedan tror jag.
Vårt lag är rejält jämnt och det känns nästan som alla skulle kunna spela på vilken plats som helst. Rasmus Hult som stabil etta nu med fler EM och VM bakom sig. Han har klar potentiell att slå även de bästa. En position som brukar vara tuff då alla lag har en stark etta. Men även en kul plats då man får spela just etta och få några riktigt bra matcher mot bra spelare. Vinner han mer än 50% av matcherna så är det riktigt starkt gjort.

Gustav Detter som verkar i bra form som tvåa i en nyckelroll i vårt lag. (Räknar att vi står lite som favoriter i alla tredje- och fjärdesinglar) . Kan Gustav vinna på den platsen så tror jag att vi vinner de lagmatcherna vi spelar. Tror han går igenom detta EM utan matchförlust och det är nyckeln.

Personligen känns det lite kul att vara nere som trea i laget efter att ha spelat på de två översta platserna de senaste åren. Pressen blir dock inte mindre där då vi alla måste prestera bra men kan ske kan bli lite lugnare matcher. Borde kunna vinna alla matcher på denna position.
Men detta års EM blir ändå ganska lugnt då det blir max en match om dan om man blir uttagen i alla matcher. Vanligtvis brukar det ju vara åtminstone två dagar då man har två matcher och då blir det bra mycket tuffare.
Romain Tenant som banken på en fjärdesingel är även det en nyckelposition. Även han lär kunna gå igenom tävlingen med en nolla i den högra kolumnen.

Alternativet Sebastian Victor finns också och även han känns lika säker som Tenant då Seb spelar på fjärdeplats vem som än vilar i vårt lag.

Vi startar direkt mot Schweiz i en avgörande gruppfinal då vi bara är två lag i gruppen.
Laget vi sedan möter blir troligen Danmark eller Irland då Österrike inte borde vålla de två andra några större problem.
Gissar att vi vinner vår grupp och då hamnar på Spaniens sida (Spanien är klara favoriter i sin grupp) och då blir det mot dem vi spelar den viktigaste matchen för året. Förutsatt att vi slår Danmark/Irland och det måste jag ju räkna med.

Om man räknar alla utropstecken!!!!! och STORA BOKSTÄVER i de mail som förbundskaptenen skickat ut innan denna tävling så kan man utläsa en viss laddning och det är precis det vi behöver tror jag för att prestera. Så det blir på med landslagskläderna och med hjärtat på rätt plats och nerverna i ordning så ska nog detta bli riktigt kul.

FORZA SVERIGE!!!!!!!!!!!!!!!!!!! som någon uttryckte det...;-)