tisdag 21 oktober 2008

Bortförklaringar....

Det finns många bortförklaringar men att säga att man förlorade för att man "blev trött" är nog den sämsta. Man hör aldrig att någon säger att "han var för bra" utan det är just att "jag blev för trött" Den outtalade fortsättningen är just att den spelare som blev för trött hade så klart vunnit annars om inte den där tröttheten slagit till....
Jag mötte en motståndare i en match förra säsongen som just sa det. "jag är med helt klart men blev trött i benen men annars hade det varit en annan sak"
Till saken hör att det var en elittävling och jag vann 3-0. Matchen tog (inklusive uppvärmning och gamepauser) knappa 15 min.
Inte ens en kvart och matchen var förlorad pga tröttheten?!
Hallå undrar man då kan det ha berott på något annat?
Likt Anders Södergren som alltid leder i alla massstartslopp i OS eller VM men aldrig vinner för att någon annan är bättre i slutet.
Det är ju just det. Jag struntar fullständigt i alla bollar i en match den enda som gäller är ju bara den sista.... Det är alltid så.
Den som vinner sista bollen vinner.....alltid.
Det finns massa faktorer som avgör vem som vinner och den som är bäst totalt vinner. Vilken faktor som än fäller avgörandet.
I squash måste man kunna träffa bollen och tänka för att placera den tillräckligt bra samt att man nästa kunna flytta fötterna för att kunna utföra slaget. Samt att man måste kunna göra det fler gånger än en.
Kom inte med någon tom bortförklaring när du mött bättre motstånd utan tacka för lektionen eller matchen om det var jämt..
Om man inte klarar det tycker jag nog det är bättre att slänga in handduken och inte spela.