torsdag 1 april 2010

Dags för match!


Den som har vägarna förbi Örebro och Backahallen får möjlighet att se bra squash mellan ettan och tvåan i Sverige. På torsdag kommer det att bli en helkväll med squash för alla och sedan avslutning med en utmaningsmatch.

15 kommentarer:

Dickens sa...

... och jag dömer, så då kan det ju gå hur som helst :-)

Draken sa...

LÅter bra ska vi köra med max 5 LET också kanske som idén innan?

Ses på torsdag.

Nutcracker Pete sa...

Inga let och hjälm är mitt tips!
Gnäll ger poängavdrag.

Dickens sa...

Jo, det är ju en idé. Risken är att vi bara rör till det med tanke på att det är så många oerfarna som kommer kika. Vi kan ta det då.
Ses om en dryg vecka...

Anonym sa...

Men herregud! Trodde inte att det var sant när jag såg detta.

Västerås Squashklubb har hyrt in Peter Nicol och Jonathan Power för en uppvisningsmatch precis samtidigt som Örebro har Hult-Drakenberg! Samma dag och samma tid!

Allmänheten har bjudits in till Bellevuestadion till kl 19.00 för denna extremt stora squashhändelse. Upplägget är nästan en kopia på Örebros med den skillnaden att de i Västerås bjuder på vin och snittar efter matchen. Då skall det finnas möjlighet att mingla med stjärnorna.

Man undrar om detta är ett tilltag för att konkurrera med Örebro eller om de inte kände till det arrangemanget?

Hur som helst hoppas man att det i alla fall kommer några till Örebro och tittar på våra svenska stjärnor.

Själv tar jag nog en sväng till Västerås. Kan vara "one chance in a lifetime" att se Power emot Nicol live.

"Rasmus"

Gustav Z sa...

Är det sant? Vilken satsning av Västerås! Kul!

Inte kul att det krockar med Örebros fina arrangemang dock, byta datum kanske?

Eller samordna det på något sätt.

Spela båda matcherna i Västerås med en bussresa från Örebro?

Anonym sa...

Nicol-Powers-matchen låter som ett aprilskämt. :)

Gustav Z sa...

Det är inte sjysst att luras...

Anonym sa...

Hehe Gustav. På första april gäller det mer än vanligt att vara på tå på T. :)

Anonym sa...

"Rasmus" är inte helt fel ute...

Visst har vi i Västerås planer på att bjuda in några storheter att showa för allmänheten.
I dagsläget är det i alla fall klart med några Spånga-gubbar för att spela av en hängmatch i div 2N. Preliminärt i samband med seriespelet 24 april.
Busstransport till och från Huvudstan kommer nog att behövas.

Snittar & vin till alla åskådare blir det under alla omständigheter!

Anonym sa...

Oj! Nu blev det svårt att välja...

Power vs Nicol den 8 april eller Spångas stora 80-talsstjärnor vs Västerås tuffa motstånd den 24 april?

Man vill varken missa det ena eller det andra. Antagligen åker jag på båda! :-)

Då blir det mycket vin och snittar!

"Rasmus"

Gustav Z sa...

Tankar inför Elitserien till helgen!

Nu börjar man ju på allvar längta efter stundande elitseriehelg.

Det ser realtivt klart ut vilka fyra lag osm går till slutspel men det finns ändå spännande saker att se fram emot.

Mest spännande är det att se vilket lag Intersquash ställer upp med. Om de på allvar tänkt utmana Linköping om Sm-guldet måste de komma med ett par proffs. Amr Swelim måste spela en match till för att få spela slutspel så han kommer antagligen. Kommer någon mer tro?

Linköping har använt sina proffs flitigt och skulle kunna spara pengar och komma med ett "B-lag". Risken är då att man inte kniper första platsen i serien och får möte Intersquash redan i Semi, men skall man vinna skall man slå alla lag eller hur. Kommer man med bästa lag har man dock god chans på första platsen i serien eftersom man möter Malmö i en seriefinal.

Malmö som inte använt några proffs kommer nog inte med några överraskningar, kanske får de med sig Paul Morrison för om jag räknat rätt har han bara spelat två matcher och han ser ut att vara en stark fyra i ett slutspel.

Sundsvall kommer möta mitt eget Göteborg för en avgörande drabbning i bottenträsket, inte så dramatiskt som det låter eftersom inget lag åkt ner de senaste åren men kommer ändå bli en fight med mycket tändvätska då TG för första gången på många år har chansen att undvika sistaplatsen och Sundsvall självklart vill undivka den i sin elitseriepremiär.

Mitt i mellan dessa två strider ligger Stockholm och svävar i ett ingenmansland för inte kan de väl utmana Roslagen om den sista slutspelsplatsen? Christian?

Draken sa...

Nu tog du mitt ämne jag skulle skriva om i vecka...
Har varit avskuren från världen (läs utan dator) under påsken men har börjat så smått att förbereda en text om kommande helg.
Har testat banorna i Sundsvall inför helgen som kommer. De är väl förberedda på att se riktigt bra squash så det kan bli kul.

Och som svar på din sista fråga så nej vi har svårt att utmana Roslagen om sista slutspelsplatsen. Vi ligger nu 8 poäng bakom och vi har bara två matcher i helgen. Dvs att vi måste vinna 4-0 mot er (Göteborg) och 4-0 mot Sundsvall. Vilket i och för sig inte är någon omöjlighet men att Roslagen inte tar någon poäng på sina tre matcher ser jag dock som ett mirakel. Men hjälp oss gärna med en 4-0 mot dem på söndagen så ska vi göra vad vi kan för att ev knipa efter det lilla halmstrå som finns...
Frågan är just vem som siktar in sig på vem till slutspelet. Kanske blir någon läggmatch under helgen. Ska räkna och återkomma i frågan.

Gustav Z sa...

Ok, det är så illa alltså. Då skall vi inte hålla er på halster utan knäppa er på näsan redan på lördag morgon så att ni kan fira av säsongen ordentligt på lördagkvällen. Förhoppningsvis skall vi då även ha Sundsvall på behagligt avstånd. Annars får ni vänta med firandet lite till:-)

Dickens sa...

Duellen blev:
Drakenberg vs Hult: 9-11, 11-9, 7-11, 7-11