fredag 20 februari 2009

Lyckad uppvisning

Gårdagens uppvisning på Wasa Club blev kul.
Det blev fem game. Romain började att vinna sen fick jag två han kom tillbaka i fjärde men jag lyckades vinna i femte. (och inget var uppgjort innan jag lovar)
Kul spel över hela banan men Romain är inte helt återställd efter skada (i axeln) och juluppehåll så han tröttnade ganska snart. Men visade prov på att han kan träffa bollen.
Blir nog hårdare på tisdag då vi möts "på riktigt" i elitserien på Roslagshallen
Matchen avslutades med en liten frågestund.
De cirka 40 personerna i publiken undrade det mesta, från varför serven inte verkar ha så stor betydelse, till hur mycket vi tränar i veckan.
Clas Ericsson, initiativtagare och domare för kvällen (han skötte sig utmärkt), verkade nöjd och det verkade som om publiken gillade spelet.

Siffror.
Christian Drakenberg (SWE) - Romain Tenant (FRA) 5/11 11/5 11/3 8/11 11/7 (52 min)

Om det är fler som tycker detta verkar kul så ordnar vi gärna liknande.
Kan även kombineras med annat. En gruppträning eller annat kanske i samband.
Hör av dig till mig HÄR för kontaktuppgifter och frågor.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det var en trevlig match, fast nästan konstigt att Romain blev så väldigt trött redan i mitten av andra, elitspelare som han är.

Men är ni verkligen helt seriösa med snacket om att "om man springer i elljusspåret blir man bra på att springa i elljusspåret, vill man få bra kondis på banan måste man träna kondis på banan"? För mig är det självklart att man får en mer effektiv konditionsträning om man fokuserar på det genom t.ex. löpning istället för att fokusera på alla saker som gör att man blir bra på squash samtidigt. Visst ska lejonparten av träningen för en squashspelare vara squash, men att säga att all annan träning inte ger något ("man blir bra på det man tränar, så om man tränar på att springa i elljusspåret blir man bra på att springa i elljusspåret") tycker jag är en konstig inställning.

Draken sa...

Tja.

Då missförstod du nog mig lite.
Jag menade just det att man blir bra på det man tränar.

Dvs kör man liknande övningar på banan som i en matchsituation så blir man bra på det.
Dvs intervaller på banan med så likt rörelsemönster som när man spelar så blir man bra på det.

Löpningen i spåret ger i och för sig en förbättring av hjärtats förmåga att få ut syre till muskler men på banan så rör du dig sällan mer än 4 steg i någon riktning.

Men jag springer visst under sommaren när det inte är säsong just för att det är lite annat samt för att hålla hjärtat igång.
Men rör mig alltid dåligt och "konstigt" när säsongen drar igång.

Förklarar det lite?

Anonym sa...

Tror att sanningen som vanligt ligger någonstans mitt i mellan...

Givetvis gagnar det utvecklingen inom en specifik aktivitet om man tränar mycket på det. Jämför t ex skillnaden i spelkondition direkt på höstkanten efter sommarträningen, med hur det ser ut framåt jul.
Trots att man ofta spelar matcher även under grundträningen - och står på topp fysiskt sett - så brukar man bli rejält trött på banan i början av säsongen.
Man är fysiskt vältränad men saknar matchkondition.

Detta beror ju på att matchkondition involverar så mycket mer än enbart fysisk uthållighet. T ex smidighet, koordination, timing, anspänning etc.
Vissa av dessa saker är svåra att uppnå via enbart löpträning, spinning och andra motionsformer.

Däremot tror jag att en mixad träning är positivt för att undvika förslitningar. Genom att undvika en ensidig belastning på vissa utsatta kroppsdelar riskerar man svåra och långvariga skador. Och det främjar definitivt inte squashspelet!

Du hann före mig Draken och tog en del av orden ur min mun...

"Kvant 4-ever"

Anonym sa...

Okej.

Kul match ändå, som sagt.

Lite kul att se att Romain inte ens kunde stå upp efter matchen medan Christian knappt var svettig. :) Det jag reagerade på var främst det att Romain satt och pustade ut efter matchen, helt genomsvettig trots att han bytt t-shirt efter tredje gem, och sa att det inte ger något att springa i elljusspåret. Det surrades på läktaren när han inte orkade hämta upp lobbarna att han hade fuskat med löpträningen.

Kul att se någon slå så många lobbar som vinnande slag. Jag måste träna upp mina lobbar...

Draken sa...

Det är fördelen med att Dunlop ger mig så fina svarta speltröjor att svetten inte syns... men svettig var jag. Jag lovar.

Lobben är ett unerskattat slag som många kan använda.
Framförallt i tidsnöd i framplan. Skicka upp bollen högt upp i luften så tar det lång tid för den att komma ned samtidigt som du själv hinner tillbaka till T innan motståndaren slår till den.
Och slår du den bra nog kan du tom vända på steken och få motståndaren till att gräva från bakplan.