fredag 20 februari 2009

Det är de små sakerna som gör det

Om man ska bli nummer ett så gäller det att se på detaljer.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Håller fullständigt med dig, Draken - det är de små, små detaljerna som gör skillnaden. Åtminstone på den absoluta toppnivån.

Det är också därför som jag tror det är så stor skillnad mellan svenskarna och proffsen. Vi är lite sämre tekniskt sett, rör oss lite sämre på banan, har inte riktigt den mentala och fysiska tuffheten som krävs på den här nivån.
Sammantaget gör det STOR skillnad i slutändan.

Det skulle vara roligt att höra hur mycket du använder dig av t ex video som hjälp i den dagliga träningen och inför turneringar?

"Kvant 4-ever"

Anonym sa...

Mycket intressant video. Den visar med all tydlighet att det handlar om ett helhetsgrepp om man verkligen vill nå toppen.

Återvänder därmed till våra diskussioner om att utveckla svensk squash (se tidigare blogginlägg). Tänk om vi kunde sammanföra den bästa i Sverige på teknik, den bäste på taktik, den bäste på fys, den bäste på det mentala osv. Sedan låta denna grupp sätta ihop ett helhetskoncept med de bästa metoderna för alla olika delar. Då skulle vi kanske kunna hitta "Den svenska framgångsmodellen" för att på några års sikt få fram några internatinellt konkurrenskraftiga svenskar. Det vore riktig kul och också väldigt bra för att få ett bredare squashintresse i landet.

Blir squash OS-gren 2012 vore det väl ett härligt mål att ha någon svensk som är med och fajtas om medalj. (kanske är lite för nära i tid, men ändå en trevlig målbild)

Bobo af E

PS. Måste säga att i allt vårt tal om att vi saknar internationell höjd så tycker jag att vår egen bloggande Drake är imponerande när han slår influgna egyptier med bra internationell ranking. Guldstjärna!

Gustav Z sa...

Tyvärr är väl 2012 redan kört?

Tror det är 2016 som är målet nu, eller har jag fel?

Bobo af E sa...

Du har nog rätt Gustav. 2016 är en mer realistisk målbild. Om nu squash blir en permanent OS-gren och får vara med då.