måndag 28 januari 2013

Swedish Open lottningen färdig nu även med kvalet.

Kvalet till Swedish Open startar imorgon.
Detta då första gången på 10 år man inte packar sakerna för att åka ned till Linköping. Skönt på ett sätt men lite trist också men så får det bli.
Hoppas våran nya svenska mästare kan kvala in och även de andra svenskarna. Carl Remle och André Wikström ställer också upp.
Kan bli ett gäng tuffa matcher direkt så ni som har chansen åk och ta en titt om inte annat till helgen!
Se HÄR

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Draken, vet du om det finns någon stream till Romains match?

Christian Drakenberg sa...

Hej själv. Ingen aning. Tror inte det om ingen sätter upp en. Brukar inte finnas någon officiell kamera i kvalet.
Hör av mig om jag hör något.

Anonym sa...

Jag ser att spelare från division 1 norra ställer upp i C-klassen i år. Det är klart de inte gör något fel när de gör det eftersom C-klassen sträcker sig från plats 113. Men från förbundets sida kanske man bör fundera på om det verkligen är så man vill ha det. Ska spelare som ligger precis under elitserien spela i klass C? Har förbundet funderat något över hur rankingsystemet ska se ut?

Personligen skulle jag vilja se att man utvidgar varje rankingklass. De argument jag har hört mot det är att det inte finns nog med spelare för att t.ex. ha en elitklass som är större än landets 16 bästa. Men det finns ju runt tusen tävlande i landet. Om inte D-klassen bestod av 75% av alla tävlingsspelare skulle de andra klasserna kunna bli större samtidigt som det dyker upp "nya" spelare i klass D. Jag tänker mig att det finns många som väljer att inte ställa upp i D-klassen eftersom de vet att de kommer att få rejält med stryk. Det är ju många som tävlar i över tio år innan de lyckas vinna någon obskyr D-tävling med typ 15 deltagare.

Jag skulle föreslå att man gör klasserna större. Som det är nu är elit till C tvåpotenser (elit 16 (2^4), A 32 (2^5), B 64 (2^6), etc) och det är ju rätt tänkt om det skulle vara så att t.ex. precis varenda spelare som är B-rankad skulle vilja ställa upp i en turnering (eftersom varje full turneringslottning också måste vara en tvåpotens), men det har aldrig hänt i praktiken och kommer aldrig att hända. Och eftersom man får ställa upp i en klass över vad man är rankad finns det ingen anledning att klassernas storlek måste vara tvåpotenser. Jag skulle vilja se typ en sån här indelning på klasserna:

Elit: 1-25
A: 26-60
B: 61-150
C: 151-350
D: 351-

Ett annat alternativ skulle vara att plocka bort alla från rankingen som inte tävlat på typ två år. Man skulle kunna spara deras poäng någonstans i typ fem år så att om de börjar tävla igen inom den tiden kan de få samma startpoäng.

Dessutom borde D-klassen också ha round bonus.

Christian Drakenberg sa...

Riktigt bra inlägg!
Genomtämkt och konstruktivt.
Det finns plats i Tävlingskommittén om du vill och detta är just en av de saker vi håller på att jobba med.

Vad tror du om att ta bort klasserna helt när det gäller tävlingar och låta de tex 16 första (enligt ranking)spela i klass 1 17-32 spela i klass 2 33-48 klass 3 osv för att på så sätt fylla upp klasserna underifrån och få fulla lottningar och kanske roligare tävlingar? Spela ut alla platser så man får då 4 matcher per helg och kan spela tex bara lördag och söndag utom på de riktigt stora tävlingarna där fredagen också behövs.