tisdag 31 januari 2012

Swedish Open kvalet

Imorgon tisdag är det dags igen. Årets kval startar som vanligt på tisdagen innan tävlingen. Tre svenskar har fått varsin plats. André Wikström hade den fjärde men är tyvärr skadad. Alex Christenson är först in i leken och spelar 16:30 i Norrköping mot Chris Simpson (ENG wr 51) och lär få bekänna färg ganska snart men ska absolut ta till sig den matchen med högt huvud och slita som ett djur. Seb Victor spelar 18:30, även han i Norrköping, mot Campbell Grayson (NZL wr 60) och det tycker jag borde vara en spelare han skulle kunna skrälla mot. Visar Seb upp sig med sitt slagregister och att han inte ska ge sig utan fight kan det bli kul.
Jag själv börjar min match 19:30 i Linköping mot Amr Khaled Khalif (EGY wr 56) en spelare jag inte har någon större aning om mer än att han kommer som en i ledet av talangfulla egyptier och verkar ha gjort en del bra resultat.
Ska bli kul och ser verkligen fram mot morgondagen.
Se hela lottningen HÄR
Vi får se om man till slut blir nedplockad lite på jorden eller om man får stanna kvar lite ovan en stund.
Tänkte också på om det är någon som har ett extremt sug efter squash och vill åka ned och se fyra matcher i kvalet (i Linköping) så kör jag ned någon gång på dagen imorgon.
Gissar på efter lunch. Det är bara att höra av sig (finns på mail christian(at)squashdraken.net eller telefon 0704 - (min svenska ranking)32044) så finns plats i bilen. Snackar gärna lite squash eller annat. Kommer att åka hem efter min match hur det än går imorgon så plats finns även tillbaka. Packa med lite squashsaker så finns nog en liten chans att bolla lite också. (Kan inte lova något dock)
Vet inte hur det är med internet-tillgång där nere men hoppas kunna få till någon slags sändning. Om nu det går bra med en pissig bambusersändning.....

4 kommentarer:

Anonym sa...

Finns det någon som kan informera lite om dagens
kvalomgång?

Christian Drakenberg sa...

Kolla det nya inlägget. Såg väldigt lite från några andra matcher så har tyvärr inte så mycket att rapportera.
För egen del så lyfte det inte alls. Han var för bra helt enkelt och jag hade inte mycket att sätta emot.

Gustav Z sa...

Har du lust att utveckla Christian?
Var han bara lite bättre på allt, eller vad va det som gjorde att du upplevde honom som "för bra". När jag möter mycket bättre spelare (som du elelr rasmus eller andra i Sverigetoppen) så känner jag mig alltid så sönderläst, de tar alltid tidigt och slår tillbaka bollen i hörnet innan man hinner till T, sen måste man slå en boast och då är de så snabba på den att de kan slå bollen till alla fyra hörn. (= game over).
Är det samma för dig när du möter en mycket bättre spelare eller är det annorlunda på din nivå?

Christian Drakenberg sa...

Bättre helt enkelt.
Kanske inte en av mina bättre matcher men han var bättre på alla plan i matchen igår utom på att slå i plåten...
Det handlar oftast precis som du beskriver att man hamnat efter oftast och får jaga boll istället för att styra och från hörnen vinner man inga matcher.