torsdag 13 oktober 2011

AJ!

Prova inte detta hemma! Nyblivne rekordhållaren i hårdast slag (175 mph) Cameron Pilley visar även prov på god förmåga att pricka rätt. Såg Irländska landslaget göra exakt samma sak under ett EM. Invigningsriten för deras debutant var just att få ställa sig på samma ställe som Camerons bror gör. Dock missade alla 4 Irländska spelare sitt mål den gången.


4 kommentarer:

Gustav Z sa...

Med den invigningsritualen är det inte konstigt vi har ont om juniorer...

Anonym sa...

Har ni sett den här nyheten?

http://squashstars.com/referee-hand-signals-to-be-phased-out/

Handsignalerna tas bort från WISPA- och PSA-tävlingar med start 2012. Detta för att inte de tävlande ska se hur de individuella domarna dömmer. Det tycker jag är vettigt, men hur är det tänkt med det där domarkortet? Det ser bara löjligt och onödigt ut. Jag ser inte hur det ska medföra några nya funktioner som handsignalerna inte klarar av.

Elektroniska domarsignaler (mentometerknappar?) är smart tycker jag.

Denna nya grej gäller förstås bara där man använder tredomarsystemet...

Squashdraken sa...

Korten är till för att spelarna inte ska se vad de olika domarna dömer. Korten är vita på ena sidan som man då håller upp mot spelarna.

Det finns en applikation som används med en iPod touch som tex användes på lag-VM. Se http://asbsquash.com/asb-develop-an-integrated-3-referee-handheld-tool-using-ipods/

Anonym sa...

Ah, kul!

Jag är för alla tekniska framsteg vad gäller sånt här. Domarkorten känns inte så värst 2011, men fram för iPad-applikationer och elektroniska domarsystem!

Malmö hade ju en snygg teknisk lösning på någon tävling för typ ett år sen vill jag minnas. Om jag inte minns fel så satt domarna med en iPad som rapporterade livescore till en webserver så att man kunde följa matchen på webben. Det saknades bara en livevideo.