tisdag 14 december 2010

Wildcard till Rasmus Hult och världsmästaren kommer till Case Swedish Open

Info från Swedishopen-generalen Fredrik Johnson:

Idag blev det klart att vi kommer att tilldela det eftertraktade wildcardet till huvudtävlingen i Case Swedish Open till Rasmus Hult som tävlar för Intersquash i Stockholm. Rasmus som för närvarande toppar Svenskt Grand Prix har tidigare inte spelat med i huvudtävlingen i Case Swedish Open, däremot 2 gånger tidigare i kvalspelet utan att lyckats spela in sig till huvudtävlingen. Rasmus började att spela squash i Nyköping där även fd. proffsspelaren Anders Thorén startade upp sin squashkarriär och precis som Anders har sedan Rasmus under lång tid haft Linköping som boendeort. Efter universitetsstudierna i Linköping bor numera Rasmus i Stockholm.

För mig känns det stort och en otrolig stor utmaning att få spela på fyrglasbanan i denna världstävling och jag kommer att göra allt för att ta mig så långt som möjligt i tävlingen ”, säger Rasmus som nu får något stort att se fram emot och i första omgången lär lottas mot någon av världens 30 bästa spelare.

Till kvaltävlingen har vi som arrangörer möjlighet att dela ut ytterligare fyra wildcards, vilka det blir är ännu inte bestämt.

Case Swedish Open 2011 är Norra Europas största squashtävling någonsin och ingen svensk spelare kommer av egen kraft in i huvudtävlingen eller kvalspelet.

I det precis avlutade individuella VM i squash som avgjordes i Saudiarabien så vann engelsmannen Nick Matthew som redan är klar för Swedish Open i februari finalen med 3-1 mot landsmannen James Willstrop. Så det känns fantastiskt bra för hela arrangemanget att vi får hit den nyblivna världsmästaren.

1 kommentar:

Anonym sa...

Då får man hoppas på Hult - Matthew i första omgången kan bli en kul match