onsdag 28 april 2010

Tre enkla vinster. Herrarna vann 4-0 mot Slovakien och Luxemburg och damerna 3-0 mot Polen. Imorgon blir det gruppfinaler för båda lagen. Herrarna spelar mot Ungern och damerna möter Skottland. Båda lagen har vinstchans. Herrarna känns som om de har en lite större chans.
Utanför banan så är klubben vi spelar på mycket bra. 12 banor squash, tennisbanor, paddelbanor, golfbana och 4 pooler. Poolområdet som är välbesökt av alla spelare. Svårast är att hålla sig från solen som tar mycket energi.
Inför imorgon behåller damerna sin vinnande uppställning där Lovisa vilar. Herrarnas lag tas ut imorgon vid frukost då statusen på spelarna tas.
Det är otroligt varmt på banorna och det känns ibland som om det är ett helt annat spel än hemma. Lite som om vi.spelar mer av grustennis och duellerna blir riktigt långa och det är riktigt svårt att avgöra bollen. Imorgon blir det till att bekänna färg och verkligen se till att vinna för att spela om platserna 5 till 12. Målet för herrarna är att ta sig tillbaka i A-gruppen. Infrias det målet har damernas kapten lovat att hyveln åker fram och håret åker av. Så det finns mycket att kämpa för.

4 kommentarer:

Gustav Z sa...

Finns det några taktiska stalltips på hur man spelar när det studsar sådär och det känns omöjligt att avgöra bollen?

Anonym sa...

"Ha bra kondis" :)

Gustav Z sa...

Det förstås, fast risken är också att man inte driver runt motståndaren eftersom det bara känns som ett risktagande att spela fram bollen då det ändå är så svårt att avgöra den också kan motståndaren bara springa i bakplan och då får han ha riktigt taskig kondis för att bli ordentligt trött.

Anonym sa...

Jag har läst en del om sån strategi på nätet, men jag hittar det inte nu. Däremot hittade jag det här dokumentet som bland annat föreslår flera roliga övningar som jag tänker testa redan ikväll:

http://www.engr.mun.ca/~llye/squashnl/Tactics%20and%20Strategy%20in%20Squash.pdf

Kanske är det av intresse för någon annan också...