torsdag 13 augusti 2009

Ingen squash i OS 2016

Tyvärr är squashen utanför igen.
Golf och Rugby är de två sporter som IOC röstat för att kunna vara med som nya sporter i OS 2016.
Riktigt trist från squashens håll.
Men det ligger nog en del politik (läs pengar) bakom också.

Det blir fyra nya år att försöka komma med 2020 som är nästa OS var vet jag ej.
Men två städer verkar vara på bettet.
Lilla Torg kanske blir platsen om det hamnar i Malmö som verkar suget
(se HÄR) eller i Stockholm (se HÄR) som också verkar vara långt framme.

Hoppas att man orkar lägga ned jobbet igen trots detta nederlag.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Rugby gillar jag, det är en kul sport, men... golf? GOLF?! Helt otroligt. Man kan ju förstå att icke-fysiska sporter som armbågsskytte, pistolskytte och så är med eftersom de har en historisk olympisk tradition men att en "sport" som går ut på att feta gubbar ska åka runt i låtsasbilar på gräsmattor för att prata affärsbeslut och få en ursäkt att hålla sig borta från sina fruar skulle komma med i OS trodde jag aldrig. Det måste, som du skriver, ligga en hel del pengar bakom det beslutet. Det är en dyster dag inte bara för squashen utan för hela den olympiska rörelsen.

Nu får jag lägga upp min OS-satsning mot 2020 istället. :)

Gustav Z sa...

Det är väldigt tråkigt att sporter som inte har särskilt mycket att tjäna på OS kommer med (kanske). Golf och Rugby är båda enormt stora sporter där OS bara blir en tävling i mängden. VM i Rugby och US Open kommer fortfarande vara mycket mer prestige fyllda tävlingar än OS. Sporterna behöver inte OS. Dessutom är det sporter som kostar väldigt mycket att arrangera och kräver mycket i form av arenor och banor. Golf banor kanske finns på de flesta platser men inte i den klass som krävs för att OS golfen skall kunna konkurera med Major tävlingar. Färre städer kan altså bli aktuella i framtiden om dessa sporter kommer med. Det är helt klart ett beslut taget endast med pengar framför ögonen. Sponsorpengarna är förstås mycket större med affischnamn som Tiger Woods eller "Big Joe". Os är som svenska fotbolls landslaget, jävligt svårt att komma in i men omöjligt att halka ur. Suck

Gustav Z sa...

ok, det var tydligen "Rugby sevens" som blev invalt så det hade jag missförstått lite.

PJealcloeb sa...

Jag tror vi ska vänta lite med att bli alltför nere. Om jag inte har fel så är det så att det är IOC's styrelse som har rekommenderat att Rugby 7 och Golf ska väljas in när hela IOC träffas i Köpenhamn. Det är en stark indikation på hur landet ligger, men det har ju hänt tidigare att IOC väljer att inte följa styrelsens rekommendation. Peppar, peppar. Och tanken på att rugby kan komma in med deras "hobbyversion" och inte ens den rugby som faktiskt spelas i ligor och serier (räknar inte med pub-ligor, men det är kanske där de inflytelserika fd rubgyspelarna finns) får mig att undra hur mycket det faktisk kostar att få in en sport i OS - för det kan ju inte bara handla om sportsliga meriter och de kommer in.

Ola K sa...

Jag blir förbannad, ingen aktiv golfare trånar efter ett OS-guld och det är ett jävla skämt att de ska vara med i OS. Det är ju helt uppenbart att "money talks" och man kan ju undra om även Formel-1 och poker skulle kunna komma med i OS om de gjorde ett försök... Och 7-manna rugby, vad är det för jävla sport och var i helvete spelas den, vi har ju 7-manna fotboll för knattar - det kanske också kunde bli en OS-sport. Det är redan alldeles för många knallkorksporter i OS, sporter som ingen utövar och inte ens sportintresserade är medvetna om existerar och inte fan behöver OS ytterligare en! Det finns ju hur många argument som helst för att squash ska vara med i OS men man ska ju inte ens behöva argumentera - det är ju så uppenbart och självklart att vi hör hemma i ett OS. FY FAN!

Gurgelplutt sa...

squash 27 000 000 träffar
"rugby sevens" 200 000...