torsdag 27 augusti 2009

Hösten varm trots att sommaren lider mot sitt slut.

Igår tog sommaren slut för min del. Första gången det blev långbyxor från start på morgonen och första gången det blev kollektivt in till jobbet. Och även första riktiga träningspasset sedan juni. Idag känns det på ett antal ställen men det gick över förväntan igår vilket var lite kul.

Jag får nu ta tillbaka att Intersquash kommer vara favoriterna i kommande Europacupen
(skrev det i artikeln om elitserie HÄR) Om man ser vilka spelare som är anmälda kommer de nog få hett om öronen.
Se anmälda spelare HÄR
Det är många lag som har riktigt bra spelare. Några som nu inte spelar PSA fortfarande men håller hög klass trots det. Men man kan ju se Intersquash som ett ganska brett lag med Rasmus/Badr som trea och fyra beroende på vem de sätter först. Det kan löna sig.
Jag sätter nog Tyskarna som en av favoriter de brukar alltid placera sig bra.
Nu är det ju bara två veckor kvar så temperaturen börjar höjas.
Team Göteborg är med som värd på både dam och herrsida men får nog väl tufft. Men värdefull träning inför elitserien. De har även en hård uttagning inför (se HÄR) Vi får hoppas att Gustav Z håller oss uppdaterade med resultaten om vilka som kommer med.
Det blir även svenskt deltagande i ett utländskt lag.
Odense SC har anmält svenska mästarinnan Anna-Carin Forstadius och de har ett bra lag.

Och snart är det uttagning till VM-laget för herrar.
Datumet för uttagningen är satt till 9 september.
Fyra spelare ska med - frågan är vilka som kan och vilka som får vara med. Mer om det när det närmar sig.

Innan uttagningen går sista datum ut för listningar till elitserien och den 1 september får vi reda på hur lagen ser ut inför kommande säsong.
Har inte hört mycket om det mer än att Stockholms SK tappar ännu en toppspelare vart vet vi inte ännu. Dock verkar det som något utländskt är på väg in som en lite extra krydda. Vi får se har ju själv lämnat ifrån mig lagkaptensrollen kommande säsong så nu får man inte bestämma...

Läs även det senaste från Kvant 4-ever (se HÄR) han träffar nästan alltid rätt - lite negativ ibland bara men det finns det fler som är...brukar dock vara ett tecken på att man bryr sig vilket är bra. (inga resultat från Finnkampen ännu på squash.se konstigt....)

7 kommentarer:

Anonym sa...

Semestern - och träningen - verkar ha gjort gott, Draken. Åtminstone om vi ska döma av det högtryck som återigen spirar på denna blogg...
Härligt för oss squashnördar som ständigt törstar efter mer!

Det ska bli spännande att följa Elitserien denna säsong. Med lite nytt blod kanske vårt skyltfönster kan höja sitt anseende och skapa mer intresse.
Nu blir det också läge att se om Gustav Z:s teori om jämna skikt som utvecklar sporten håller i praktiken. För Intersquash, Roslagen och Malmö lär väl utgöra topp medan resten trängs i botten?

För egen del hoppas jag att den växande Elitserien innebär att vi får se fler unga spelare på banan.
Fler ungdomar borde kunna leda till flickvänner, kamrater, föräldrar etc på läktarna.
Nya målgrupper som kan uppleva hur rolig squashen är. Och kanske själva väljer att pröva på spelet.

Nåja, visioner är alltid bra. Måste dessutom visa blogg-master att jag även har en del positiva drag...

"Kvant 4-ever"

Gustav Z sa...

Jag tyckte inte du var överdrivet negativ i din krönika "kvant-4-ever". Avsultningen var väldigt positiv tycker jag.

Gött att Draken är tillbaka både på banan och med ett lågnt rejält inlägg i bloggen. Känns bra såhär när hösten står för dörren.

Våra uttagningar går bra och det börjar utkristallisera sig ett toppskikt så om någon är intresserad av det så lär laget snart stå på www.tgsk.se. Matcherna har varit väldigt tuffa så vi hoppas att det kan ge utdelning i elitserien. Där kanske vi inte skall räkna ut Linköping från toppskiktet förresten, om de får med sig några från Växjö förutom André och kanske dessutom förstärker med "gamla kämpar" kan de nog bli farliga för alla lag.

Anonym sa...

Är det Fabian som styrt upp squashsatsningen i Göteborg, Gustav? Finns det ambitioner om att etablera sig i toppen igen, eller är det bara tillfälligt inför Europa-cupen?

Skulle vara skoj om ni kunde höja er lite till så att vi fick ett tredje squashcenter i Sverige(förutom Stockholm och Malmö).
Och sedan kanske Linköpings unga garde blommar ut i samband med återkomsten i högsta serien...

Nej, usch nu blev jag sådär äckligt positiv igen. Lovar skärpa till mig så mitt goda rykte inte solkas ner ;))).

"Kvant 4-ever"

Gustav Z sa...

Ja usch va positiv du var, jag skall genast ta ner dig på jorden igen:-)

Fabian är vår nya lagledare och hans nytändning och entusiasm smittar av sig på alla i laget. Vi har dock inte som mål att etablera oss i toppen av serien eftersom det inte är realistiskt utan att ta in spelare utifrån. Det kommer vi inte göra eftersom alla medel kommer gå till en långsiktig satsning på unga juniorer. Allt annat skulle bara vara konstgjord andning.

Det finns ändå saker som pekar på att vi kan göra en bättre säsong än förra året. Vi har ca 10 spelare som håller en väldigt jämn nivå plus ytterligare någon som är påväg att ta ett rejält steg. Förra året lyckades vi inte ställa upp med bästa lag en enda gång vilket vi hoppas kunna göra varje gång detta år då intresset på klubben ökat markant för att få spela i laget.

Vi har också ändrat upplägg för träningen samt att vi haft en väldigt bra försäsong med hård matchning och träning inför Europcuppen där vi hoppas kunna lära oss ännu mer.

Peter Bryttne sa...

Tjena!
Det skulle vara himla intressant att få läsa mer om hur träningsupplägget ser ut numera. Det är precis sånt här som behöver spridas.
Jag skulle kunna se en kille som Fabbe på helt andra positioner. Varför inte som landslagsledare ex vis?
Låt oss börja lära av dom goda exemplen och nyttja dom starka krafter som finns.
Jag tillhör ju dom som för länge sedan slutat hoppas på bra initiativ från förbundets sida. Det behövs en helt annan uppslutning kring vår sport.

Lycka till alla squashtokiga runt om i vårt avlånga land. Hoppas det blir ett bra år för squashen.
Hälsar
Peter B

Gustav Z sa...

Känner att jag kanske hypat vår nystart lite väl mycket. Hur träningsupplägget kommer se ut efter ECC är inte riktigt klart men försäsongen har iaf varit mycket mer positiv än förra året, främst genom större intresse, större entusiasm, bättre koncentration och bättre fokus på träningarna från alla i laget. Vi får se om det håller i sig genom hela säsongen.

Gustav Z sa...

Eftersom jag lovade att hålla er updaterade kommer här TGs lag inför ECC.

Carl-Henrik Ronge
Håkan Andreasson
Gustav Zackrisson
Robert Magnusson
Artur Hedlund.

Fabian Jacobsson avstår pga av höftproblem.

Ses där!?