fredag 31 juli 2009

Elitserien preview

Mesta mästarna Linköping är tillbaks i högsta serien igen med sig får de ett lag som jag tror aldrig varit där, Sundsvall.
I övrigt är alla kvar utom Växjö vilket betyder att 7 lag slåss om guldet i år. Nu är bara frågan vem som spelar var. Undrar om Linköping sätter upp sitt gamla mästarlag med trion Thorén Johnson och Forslund hur långt skulle de räcka? Troligen kanske vi får se någon av dem i enstaka matcher men inte samtidigt. André Wikström är tillbaka och med sig från Växjö får han nog finska Mattias Toumi. Trodde en stund att Rasmus Hult också skulle gå dit då han bor i Linköping. Men Rasmus svarar att han helt klart stannar i mästarlaget Intersquash. Svenska mästarna som först har Europacupen att tänka på där de nog får ses som en av favoriterna nu när det ska spelas på svensk mark. Sen gäller serien och de får fortfarande ses som en guldkandidat då man ser på spelarmaterialet. Blir det fjärde i rad eller bryts trenden?

Roslagens lagkapten Carl-Johan Löfvenborg säger att de igen siktar på guld med samma lag som förra året. Förhoppningsvis kanske någon av de yngre spelarna i trion Axelsson, Stenström och Carlgren kan kliva fram.
Malmö med sitt unga lag hoppas nog att spelarna stannar kvar i Sverige då det verkar som att åtminstone någon försvinner utomlands.
En ny spelare har de dock fått en så länge. Ola Jangbecker är tillbaka i Malmötröjan igen. Han kan bli ett trumfkort. De lär bli ett av lagen till slutspel.
Mitt eget lag Stockholms SK tappar svenska racketlonmästaren Stefan Adamsson tillbaka till Enskede. I övrigt är verkar laget bli intakt. Siktet är inställt på slutspel som vanligt och förhoppningsvis en starkare säsong än förra.
Team Göteborg meddelar via sin lagkapten Fabian Jacobsson att de inte kommer att göra några ändringar utan kör som förra året utan extra spelare. De kommer få träning under Europacupen där de är med som värdklubb.

Sundsvall lär få tufft. De har egentligen inga spelare som borde ha chans i högsta serien men man måste börja någonstans och kul att något lag norr om Stockholm är med igen. De får göra allt för att undvika sistaplatsen. Fredrik Albecker säger att det kommer bli en bra erfarenhet för oss i laget.
Det är tid kvar för fortsatt byte och rekryterande av spelare så några fler ändringar lär det bli. Återkommer i frågan.

Inga kommentarer: