tisdag 24 februari 2009

Kvällens elitserie

Kvällens två matcher är intressanta. Hoppas att Malmö kan visa att det finns framtid och sätter in sina egna spelare ikväll och kanske kan ta hem matchen.
Roslagen möter Stockholm på hemmabana och använder sig av sina båda fransmän.
Gissning ikväll:
Malmö-Växjö 2-2
Roslagen - Stockholm 1-3

1 kommentar:

Bryttne sa...

Igår stack jag ner till Roslagshallen för att kika på elitserien.
Goda förutsättningar åtminstone för en av matcherna med Draken och Romain. Det blev också en spelmässigt rätt ok match MEN.....

Om vi nu vill ha publik på matcherna - Vill vi det?
Jag antar att svaret är JA!

Då måste vi få ordning på en hel del saker som gäller ordningen runt matcherna.

Roslagshallen har en fin läktare och igår kväll var det rätt mycket folk på plats. Bra möjlighet att sälja sporten till alla motionärer bl a.

Fokuserar nu på EN sak: Domarna.

Domarna presenterar inte sig själva.

Domaren presenterar inte spelarna! Ingen bakgrund, knappt deras namn.

Domarna berättar inte för publiken hur bedömningen går till utan plötsligt ser vi tre personer som sträcker händerna i luften och gör tecken. Jodå, jag har läst om tredomarsystemet MEN det är kanske inte alla som har det. Eller?

Domarnas beslut kommuniceras tyst som om det vore en konfirmation där man är rädd att prästen skall bli arg över felaktigt svar. Tala ur skägget! Skaffa högtalare!

Domarna sköter inte uppvärmningstidtagning överhuvudtaget. Draken och Romain tog ca 10 minuter på sig att komma igång trots att dom egentligen skall ha 5 minuter. Detta är inte schysst mot publiken.
Se reglerna nedan:
3. Uppvärmning (Se definitionen i Bilaga 2.) 3.1. Direkt innan matchen börjar ska båda spelarna ha tillträde till banan för en gemensam uppvärmning om fem minuter. Efter två och en halv minut av uppvärmningstiden ska domaren ropa ”halvtid” och spelarna ska då byta sida såvida de inte redan har gjort det. Domaren ska också meddela spelarna när uppvärmningstiden är slut genom att utropa ”time”.
Bil 2: Uppvärmning - Den tid som ges, just före matchen ska börja, till spelarna för att de ska få förbereda sig på banan och få värma upp bollen till ett spelbart skick.

Jodå - jag är en gnällig jävel MEN om vi vill bli tagna på allvar så måste vi sköta oss på det sätt som krävs annars får vi skylla oss själva! Detta var en ELIT serie match och då tycker jag att man skall agera på ett elitmässigt sätt.

Jag tror att dom låga krav som vi ställer på oss själva när det gäller arrangemang och korrekthet är väldigt olycklig. Det handlar inte bara om att få matcherna att starta i tid och att sportdrycker står framme. Nej, det finns så mycket mer.

Jag känner nog än mer nu att det krävs krafttag på flera områden för att spänna bågen och göra vår förbaskat kul sport än mer tillgänglig och attraktiv. Hemsida och blogg är på g.

Hälsar
Peter