onsdag 25 februari 2009

Bryttnes tankar

Tillägg till inlägget nedan
Här är Bryttnes tankar för er som missat dem (HÄR) som en förklaring om någon undrade om mitt svar.
Helt riktigt och en mycket bra analys. Och ja du är en gnällig gubbe det är bra. Fram med fler gubbar som tycker andra också för den delen. Hemsida och blogg redan startad vill du vara med? Lunch nästa vecka?
Gårdagens match var inget undantag när det gäller arrangemang så måste kvalitén upp om det ska bli ändring.
Och domaren har en viktig funktion där men någon som har hand om kvällen och kör någon slags information är bättre.
Sen att någon fick idén att använda det nya tredomarsystemet helt plötsligt var kanske inte helt genomtänkt. Systemet är riktigt bra men har lite brister framförallt om de som dömer inte riktigt vet hur det funkar.
Inget ont om de tre som fick döma (de är alla helt kapabla att döma själva) men en bättre genomgång för både domarna själva och publiken som tyvärr var ganska ovetande hur det funkade.
Måste utveckla detta i ett senare inlägg någon som har förslag att göra för att det ska bli bättre? Jag har en mängd.

Sen som en kommentar till min och Romains match igår.
Var själv riktigt okoncentrerad och inte helt sugen på att spela.
Det är underligt vad folk tycker olika. Fick en del olika kommentarer:
"vilken kategori placerar du denna match? Som en slitseger eller?
"det var nog det bästa jag sett dig spela du förde spelet mest hela tiden"
"det är underhållande"
Romain själv tyckte att det var en skitmatch och att vi båda spelade ganska dåligt jag måste själv säga att jag tycker Romain var närmast i sin analys. Men visst kanske det var underhållande hjärta slår ju klass som någon tidigare sagt...

4 kommentarer:

Gustav Z sa...

I Växjö ropas spelarna in på plan i tur och ordning och presenteras för publiken. Det kan kännas lite ansträngt men det är nog bara spelarna som känner så. Det blir ett bra tillfälle med lite information om varje spelare samt förutsättningar i serien mm. Det blir en bra start på serietillfället och jag tror det är uppskattat av publiken och journalisterna som faktiskt ofta är där.

I Malmö har de ju en fin projektor som visar resultat i både tidigare och pågående match. Det ger också högre seriositet.

Lite saker att ta efter kanske.

Anonym sa...

Trodde i min enfald att de saker som Gustav tar upp från Växjö var en självklarhet. Dels som en bra service till publik och media, dels för att skapa en fin inramning till den högsta serienivån i vårt land.
Plus att det faktiskt inte kostar någonting!

Det som kan kosta är ljudbiten. Men man borde kunna klara sig med en "trubadur-högtalare" för några tusenlappar. Det skulle väl exempelvis stockholmsklubbarna kunna dela på och låta den cirkulera mellan spelplatserna vid olika arrangemang.

Varför inte också skapa en kortare frågestund för publiken efter exempelvis ettornas match? I stil med vad Draken och Romain bjöd på efter sin uppvisning.
Givet att det finns intresse för något dylikt och relativt kort i omfattning då det finns restider att passa.

Squashen får den uppmärksamhet och status som vi förtjänar...

"Kvant 4-ever"

Anonym sa...

Jag undrar över en sak som inte har med det här att göra, men jag vet inte var annars jag kan fråga. När en spelare ska till att serva ställer sig denne med ena foten i servrutan och ibland händer det att man lyfter foten ur servrutan innan man träffat bollen. För ett exempel, se Lincous servande i hans senaste match mot Ashour (kvartsfinalen i Davenport North America Open 2009); särskilt tydligt är det på de sista servrarna i första gemet (på den sista servern, t.ex. har han foten en halvmeter från servrutan när han träffar bollen, vilket man ser tydligt om man kör "frame by frame").

Är det okej att göra så? Är regeln bara att man ska ha påbörjat servrörelsen med ena foten i servrutan? I tennis är de ju benhårda med fotfel, men i squash verkar det inte alls spela så stor roll. Förmodligen är det för att serven i squash inte är i närheten av lika avgörande som dito i tennis. Men regler ska ju vara till för att följas och helt klart tjänar man (Lincou i det här fallet) en halvmeter per serv.

Anonym sa...

Reglerna säger att man måste ha minst en fot i servrutan när man träffar bollen, men det kan hända att domarna inte kollar det där så noga eftersom serven inte är lika viktig i squash som i tennis. Dessutom kan det vara ganska svårt att se och i squash har man ju ingen linjedomare som vid serv bara sitter och stirrar på servarens fötter för att se om han begår fotfel som man har i tennis.