torsdag 6 februari 2014

Första omgången Swedish Squash Open 2014

Swedish Squash Open 2014.

Man kan även följa Matcherna live via PSA-Live.

Första omgångens matcher har flera otroligt spännande konstellationer.

B Golan  vs M Castanget
De är först ut och skulle kunna bli en lång affär. Golan borde vara numret för stor men Castanget är en spelare som aldrig ger sig. Tips Castanget tar minst ett game men favoriten vinner.
A Shabana  vs C Simpson
Simpson är en spelare som alltid har en plan och utför den till 110% Han tar sina chanser. Gissar på att Simpson tar första game kanske någon mer men legenden Shabana glider iväg mot slutet.
C Pilley  vs P Barker
Dagens troligen hårdaste match och klar skrällchans. Pilley gillar att spela i Sverige och min magkänsla säger 3-2 till just Pilley även om Barker spelat otroligt bra sista tiden.
G Marche vs D Selby
Selby är nog flera klasser bättre de har lite lik spelstil men bara premiärnerver kan hota Selby. Men vem vet Marche har allt att vinna och är en av de mest mobila spelarna. Men tipset är 3-0 Selby även om det kan bli tufft.
G Gaultier vs A Waller
Dagens näst säkraste vinst även Waller har otroligt mycket spel i sig. Dock kan han likt sin motståndare helt flippa ur på sig själv och domare. Men klar vinst 3-0 Gaultier.
N Matthew vs T Richards
Två liknande spelstilar men Matthew med en klart skarpare sida och högre tempo. Troligen långa dueller längs väggarna men med de flesta avsluten i Matthew favör. Richards kan ev knipa ett game.
O Mosaad vs R Hult
Skulle älska att ha fel här men tror Hult blir totalt överkörd här. Mosaad både slår hårt och tar rejäl plats på banan och kommer banka ner bollarna i alla fyra hörn. 3-0 Mosaad men hoppas Hult kan lyftas av chansen och publiken.
R Ashour vs S Rösner
Ashour tillbaka starkare än innan? Ingen önskemotståndare direkt att få tourens mest hårtslående och modiga spelare då. Ashour ska vinna om allt är som vanligt men en peng på Rösner kan vara väl värt chansen. Skulle vara en katastrof om Ashour börjar känna i sitt ben efter ett par bollar. Tror på 3-2 till Ashour.

Slutsegrare då?
Det står nog ganska klart mellan de tre stora, Matthew, Gaultier och Ashour med Shabana som outsider.
Hjärtat hoppas på Shabana (bra odds också) då han är min favorit att kolla på. Men tror Matthew är hungrig efter en tidig exit i New York mot Shabana redan i kvartsfinal. Han kommer aldrig ge sig är min känsla och om han ska ta sig upp som etta igen måste han ta upp jakten. .
 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vart är alla elitspelare i Göteborg Open?

Hur kan Christian (tävlingsledaren i förbundet) lägga KM på hemmaplan samma helg som en stor GP-tävling i Göteborg? Är inte GP-tävlingar obligatoriskt för alla landslagssugna? Att skicka några till Andorra är ju helt rätt men vart var alla andra?

Borde vi inte försöka ta vara på de större GP-tävlingarna i Sverige med prispengar eller ska vi skrota prispengarna och satsa dessa pengar på de yngre?

Tröttsamt är det för folk som brinner för Squash och försöker anordna något bra.

Christian Drakenberg sa...

Bra fråga.
Men du får skilja på sak och sak.
Jag la inte KM på Göteborgs helg det var min klubb som valde att lägga det där.
Vi har bara två elitspelare i klubben(jag och Josefa)så det störde inte Göteborg så mycket.

Kan bara svara för mig själv då jag valde att inte spela varken KM eller Göteborg. Tävlade helgen innan ska tävla nästa helg och helgen efter osv så valde då bort tävlingen. Tycker jag själv är synd då tävlingarna i Göteborg brukar vara väl genomförda.

Att inte så många va där kan ha att göra med att:
Den låg exakt efter helgen i Västerås.
4 spelare åkte till Andorra.
Tre spelare skadade.
Någon sjuk

Alla landslagsaktuella spelare är meddelade om tävlingen men det är inte obligatoriskt
Laget tas ut mycket på resultat i bla GP-tävlingarna.
Tror Göteborg hade tjänat på att lägga in tävlingen tidigare i kalendern eller framförallt vid annat tillfälle då det är rejält mycket nu.
Sen kanske det hade varit en bra idé att lägga mer prispengar i klassen. Hade själv valet på 4000 kr (göteborg) eller 7000 (västerås) som 1:a pris sen resa uppehälle.
Alla andra elitspelare får svara för sig själva.

Trött bara på personliga påhopp. Jag stod själv i Täby igår mellan 1000-1700 och hjälpte de med deras juniortävling (De bjöd dock snällt på på både en frukt och en macka samt en apelsin-MER.)

Om du nu ska börja prata om de som brinner för squash...

Hoppas du läser detta vem du nu än är och kommer ifrån men det vet jag ju inte då du gömmer dig bakom en Anonymitet.

Fegis...;-)