tisdag 16 oktober 2012

Elitserien i år vem vill vinna?


Elitserien 2012/2013

Säsongen har dragit ihop med några tävlingar men nu börjar dra ihop sig till elitseriestart. I och med det brukar jag ju sia lite om hur det ska gå.
Så här innan är känslan att det kan bli lite av en mellansäsong. Kan finnas någon klubb som satsar helhjärtat men känslan är att de flesta kör enligt devisen "det blir som det blir".
Ingen klubb har direkt värvat nya spelare och inga verkar heller legat på extra under sommaren. Det innebär att om någon klubb vill lite extra i år så tar de hem det.

Förra årets vinnare Roslagen SRC känns lite mätta. Jag trodde ju egentligen aldrig på dem förra året men de såg till att hålla i under hela säsongen och lyckades ta hem klubbens först guld på herrsidan. De har ju som vanligt (på pappret) den starkaste truppen och är alla friska och hela samt ser till att spela så tar det hem det igen utan att för den skull behöva ta ut sig. De har dock tappat sin engelsman Delasaux men istället listat fransmannen Castanget. Har han tomt i spelkalendern och pengarna finns vinner han alla sina matcher och med de spelare bakom så är de starka.

Intersquash
som tog hem silvret förra året har i princip samma lag men listat en mängd nya namn. för mig är de flesta listningar okända men gissar att det handlar om spelare som John Milton har i sitt stall då samarbetet Intersquash och Milton är gott. De är som vanligt toppstarka men tappar oftast på tre och fyra, Kan kanske lagledare Bol-Bol Aziz ta sig i kragen och snäppa upp sig så har de ett bra lag. Sen kanske junioren Nils Lindgren kan kliva upp i år och dels få spela men även vinna så då blir de farliga. De har ju även Jacob Mattsson som en stark fyra.
Fjolårets tre Malmö SRC är ju alltid också en av favoriterna. Samma spelare är med i år med ett listat tillskott i form av Stefan Leifels. De är alltid farliga men kan det vara så att deras "unga" spelare redan börjat tappa lite? 
Förra årets nykomlingar Teknova SK är kan bli att räkna med. De kan vara klubben som vill mest och de har samma lag som förra året med en ny utlänning i form av Peter Creed. De jobbar åtminstone hårdast runt banan som en stor och stark lag-enhet. Dock är alltid Wikström ett frågetecken på skadesidan men är han hel och spelar som sig bör samt att legenden Forslund har slagit några bollar så kan de kanske förbättra sin plats och ta sig upp på pallen
Linköping SK är en gåta för mig men de har ett gäng hungriga spelare och kan vara bra om det får hem spelare de har på pappret. Carl Remle har visat så här i början att han har lagt tid på banan under sommaren och kan säkert ta en del skalper i år.

Team Göteborg verkar ha tappat helt både riktning och styrfart. De kan bli stryklag i år. Inga listningar och ingen superspelare. De har ett jämt lag men tyvärr lite för svagt.

Stockholms SK mitt eget lag har inte heller någon direkt riktning. Det blir som det blir. Samma spelare som tidigare år. Dock har Christian Borgvall tränat på riktigt ordentligt och tog hem två skalper senaste tävlingen. En efter skada dock men kändes som det hade blivit vinst trots den.  
Årets nykomling Enskede SRC har en ganska ojämn trupp med listade Morten Sörensen som etta som säkert kan ställa till lite bekymmer men bakom honom är det rätt tunt.
Hur går det då?
Som vanligt är det fyra starka
Malmö SRC, Intersquash, Roslagen SRC och Teknova SK
Det är bland dessa guldet hamnar. Vem tar det då? Kan kanske Intersquash vara så sugna att de tar hem det? De var på vippen förra året trots en del missar. Malmö är alltid favorit för mig då de har materialet och bredden men vill de? Teknova kan kanske göra en supersäsong och ta det. Ställer Roslagen sitt bästa lag på banan varje helg vinner de lätt.
Får jag sia så tar Malmö hem det men det blir tight med alla de tre andra precis bakom. Teknova hamnar utanför pallen igen
De fyra bakom

Linköping SK, Team Göteborg, Stockholms SK och EnskedeTeam Göteborg hamnar sist tillsammans med Enskede och i kval. Tippar att Stockholms SK och Linköping hamnar mellan de fyra starka och de två svaga.
Tabellen blir så här
1 Malmö SRC
Roslagen SRC
Intersquash Club
Teknova SK
Stockholms SK
Linköping SK
Enskede SK
Team Göteborg

Åsikter någon?
Blir kul som vanligt och det sätter igång nu på lördag i Enskede Rackethall!

1 kommentar:

Anonym sa...

Tunnt sa du Christian? Icke med en Adamsson i form!=)

Andreas