torsdag 6 september 2012

Barfotatrenden

Springer ju en hel del om inte någon missat det. Har kontakt med Håkan Strömberg som är driver Head2foot och säljer bla Vibram Five Fingers. Kontaktade honom för ca 4-5 år sedan och har haft kontakt sedan dess. Har fått prova deras superskor och är helt såld. Har haft tre modeller nu genom åren. Dels ett par Classic, som nu är rejält slitna, och perfekta att ha på sommaren. Skaffade sedan ett par Sprint (de röda på bilden) och började även då att springa i dem i löpspåret. I år fick jag ett par BikilaLS (de svart/gröna på bilden) och de är ett rejält snäpp upp om man ska springa. Det är ju mycket snack nu om barfota och framfotslöpning och med dessa på fötterna så måste man upp på tå om man springer. Det bästa är nästan att springa i skogen på stig. Behövs en del tillvänjning och träningsverken sätter sig rejält i början men sen är de helt kanon. Sulan är formad som en fotsula och ca 4mm tjock så det känns som att man är barfota. Helt annorlunda känsla att gå och springa i och man blir rejält stark i fötterna.  Använder de främst på sommaren som vanliga skor och för att springa i men även året runt så länge det går att springa (har dock ej provat de i snö). Man får en hel del konstiga blickar om man har de på sig och även en del frågor. Ta gärna kontakt om det är frågor. De är rätt dyra men prova gärna. Se mer info HÄR
Sen är det tur att det finns fler nördar. Jamie Crombie är en. Han är amerikan som spelat både i USA:s landslag och Kanadas. Höll ett bejublat tal på banketten under VM i Indien, helt på uppstuds och var jäkligt rolig. Här ger han 100 tips på hur man ska ta sig in i motståndarens Hjärna under en squashmatch. Ta med dessa till nästa match och testa kanske ger lite extra. (eller inte vem vet...)

6 kommentarer:

Mike sa...

Five fingers are awesome. It's an amazing feeling for you feet/body but must take it super easy in the beginning. I have 3 pairs and my favourite ones for comfort and all round use are the komodosport ls, like a sock for you little tootsies.

Are you running 'long' distances in them (>10km)? Do you do anything in particular to warm-down after using them?

Mike

Christian Drakenberg sa...

Hi Mike.
Agree totally.The Komodos are similar to Bikila (same sole)
No I seldom run over 10k.
And don´t do any warm-up or warm-down

Anonym sa...

Hahaha!! Jamie Crombie är ju helt underbar!!! Vilken snubbe. @Christian -Har du träffat honom?

Måste bara köpa boken...

"Rasmus"

Christian Drakenberg sa...

Japp det har jag och han är ungefär likadan (men utan dialekten) annars.

@rasmus tog just en runda nästan förbi dig på tårna. Underbart!

Anonym sa...

Förstår att han kunde hålla ett bra tal! Verkar grym.

Du ska inte springa FÖRBI... Du ska springa in o säga hej och lura med mig!

Christian Drakenberg sa...

Får knacka på nästa gång. Sprang just bara nästan förbi men hör av mig igen.