tisdag 10 januari 2012

Fighting Face


Lite inspiration inför SM kanske?
Kolla fighting-face på Nicol och hur han ger allt hela vägen. Inget snack heller när han får några dåliga domslut mot sig heller. Palmer inte dålig heller som ger allt han har.
Det är från Commonwealth Games 2006 i Melbourne och man ser att det betyder en hel del att vinna.
Det finns en hel del andra godbitar också från samma kanal (se HÄR) stor risk att man fastnar ett tag bara.

Glöm inte bort att anmäla er till SM också ni som glömt det. Se HÄR för anmälan

15 kommentarer:

Anonym sa...

Näst sista anmälningsdagen för SM idag och bara fem anmälda så här långt?

Herr H sa...

Sluta lägg upp sånt där, nu var jag tvungen att gå och lägga mig en timme senare än jag hade tänkt.
/Daniel

Gustav Z sa...

Vi måste flytta SM längre från Case... Lägg SM i April är mitt tips.

Alt, gör Case Cup till SM.

Vore också väldigt bra om SM kunde vara Open. Jag förstår att det är problematiskt organisatoriskt men visst vore det roligare att ta sig till säg åttondels final i stora SM än vinna B eller komma till Semi i a-klassen, bara för att ta ett exempel.

Anonym sa...

Instämmer med Gustav..

Sm? Ingen reklam eller något och dyrt...

Anonym sa...

Om jag räknar rätt så är det 69 anmälda till SM och 255 till Case. Behöver man säga mer? Vilken tävling är "hetast" och mest "ärorik" att vinna?

Tycker att det är tveksam planering att ha dessa två tävlingar helgerna efter varandra. Dessutom kom inbjudan till SM extremt sent.

Gustavs idéer är ju jättebra och de har vi haft uppe säkert tre år i rad på Drakbloggen. Men det verkar inte som förbundet tycker att idéerna är bra av någon anledning.

Synd tycker "Rasmus"

Anonym sa...

Gustav är klok som vanligt. Det går inte att ha SM så nära Case. Case lockar mycket mer. Dessutom verkar SM har varit sämre planerat i år än på bra många år eftersom det tog tills typ för ett par veckor sen innan man ens meddelande (och bestämde?) vilken hall den skulle hållas i. Case har varit öppen för anmälan i flera månader och det hålls ju som bekant *efter* SM...

Nej, jag tycker det vore mycket bättre om SM flyttades till t.ex. november som vi hade 2009 eller om det kanske hålls i slutet av säsongen, dvs till våren.

Jag förstår att man ville komma med på SM-veckan och där har ju squashen inget att säga till om vad gäller när den ska hållas, men de få minuter squashen kommer att få på TV kommer nog att gå att räkna på ena handens fingrar och det går ut över hela turneringen som gissningsvis inte ens kommer att bli en av årets fem största turneringar.

Anonym sa...

"Inte en av årets fem största turneringar" var lite väl negativt. Just nu är det 69 anmälda spelare till SM och en liten fågel har viskat att det kommer läggas upp fler namn på måndag.

Men det hade kunnat vara så mycket större, och förmodligen kommer det inte ens att bli hälften så stort som Case Cup.

Squashdraken sa...

126 anmälda är det till SM.
Och visst är det olyckligt att båda tävlingarna ligger så nära varandra. Swedish Open är bestämt sedan länge samt även SM-veckan som styr.
@rasmus Jag har vunnit Case Cup ett antal gånger och byter gärna bort alla de mot en vinst i SM. Eller vinner du hellre en klass i Case Cup än ett SM-guld?
Undrar hur många som skulle åka på Case Cup om det inte gick att titta på de "stora pojkarna"
Med risk för att få skit så tror jag ingen av de som har något att göra på SM (de som ställer upp i elitklassen) bryr sig om att de ligger så tätt inpå.
Men som Gustav säger så håller jag helt med om att skippa alla låtsasklasser i SM och gör det istället till två klasser. En Herr och en Dam. Spela sedan om de två enda SM-guld som gäller...

Gustav Z sa...

Sm är såklart större att vinna än Case Cup, iaf i elitklassen. Och gör man Case Cup till Sm så förlorar man chansen att ha två riktigt stora tävlingar per säsong. Men att vara med på SMveckan kan inte vara värt när dessa tävlingar hamnar så nära varandra. Framförallt inte när ett SM deltagande dessutom inte innebär att man är på plats för att se finalen. Alla som sett en SM final vet att nerven och stämningen i dessa matcher brukar vara något helt annat än någon annan match i Squash Sverige, Case Open inräknat. Jag har aldrig sett en Sm final under SM-veckan men är det verkligen lika bra stämning då?

Squashdraken sa...

@gustav
Värdet i SM.veckan är svårt att mäta. Håller med om att det inte kanske är helst säkert att vi är med på den med tanke på att de riktiga squasharna missar ofta chansen att få vara med i finaldagarna då det spelas ofta på plats långt bort. Men styrelsen har tyckt det verkar det som.
Men vad är värdet för squashen att synas på TV?
Visst är det roligare att spela en match inför fullsatta läktare där det sitter squashspelare än en halvtom även om det syns på TV.

Anonym sa...

@Draken. Jo jag vinner hellre en klass i Case än ett "Kalle Anka" guld i SM faktiskt. Tycker att det är urlöjligt att vara "Svensk Mästare i C-klassen". Mer prestige att vinna en tävling med 32 deltagare än en med 12.

Men för elitklassen är det självklart en helt annan sak. Att vara Svensk Mästare på riktigt är ju uppenbart mer prestige än att vinna Case.

Därför håller jag återigen med Gustav och andra. Gör SM till en tävling för de bästa där det koras en dam- och en herrmästare (som Draken också är inne på). Däremot skulle det vara kul med kvaltävlingar till SM som skulle kunna vara på flera platser i Sverige några veckor innan.

"Rasmus"

Squashdraken sa...

@rasmus. Då kan man sammanfatta med att vi har rätt lika synsätt. Mindre "Kalle Anka"

Herr H sa...

En risk med att slopa klasserna A, B, C o.s.v. under SM är ju att det kan bli klart färre personer på plats under tävlings- och finaldagar, och därmed sämre stämning. Så att behålla de breddtävlingarna under SM tror jag är klokt.
/Daniel Hirsch

Gustav Z sa...

Egentligen tycker jag inte att man behöver ha Open i elitklassen i Sm men det är helt klart fjuttig med 8-12 spelare. Ett 32 schema vore optimalt, eller om man hade 24 spelare i ett 32 schema där de 8 bästa fick by i första omgången? Om Sm låg sent på säsongen så kan grand prix tävlingarna ligga som underlag för att kvala in till dessa 32 platser. Eller så kvalar man bara om de platser som är utöver elitklassen.

De andra klasserna kan vara kvar eftersom de ofta blir välfyllda ändå.

Då skulle det bli en rejäl tävling men man skulle inte exkludera någon och schemat skulle inte bli ohanterbart stort. Nu har ju alla A-spelare möjlighet att ställa upp i elit men tyvärr görs ju inte det. Det är nog lite hönan eller ägget. Man vill inte vara för ensam att göra så.

Gustav Z sa...

Riktigt kul att det blev ett fullt 16 schema i elitklassen! Känns faktiskt lite mindre akut att göra någon förändring då.