torsdag 8 december 2011

En spännande helg

Då var det dags igen för en seriehelg där även elitlagen får vara med och leka.
Kungliga Tennishallen är slagplats och alla åtta lag samlas denna helg för att spela totalt 11 matcher.
Roslagen har tagit ett rejält tag om serien med Malmö bakom.
Om man vill vara med i toppen mot slutet av säsongen så måste man se till att agera nu då det inte är så många matcher ändå och alla individuella matcher räknas.
Matcherna som står ut under helgen och som är extra värda. Jag har ju tippat Malmö, Intersquash och Teknova i topp. Roslagens rivstart räknade jag ej med men står fast vid grundtipset. (se HÄR)
Lördag 1200 Intersquash - Teknova
Lördag 16:00 Intersquash - Roslagen
Sen är ju så klart en del delmatcher otroligt viktiga för topplagen.
Mycket beror ju på laguppställningarna som vi ju vet klart först på lördag.

Intersquash ställer upp med ett starkt lag som vanligt och har även gått ut med det. (se HÄR)
Lite undrande kan man vara bara vem som sätts som etta mellan Hult/Frost. Frost spelade etta i Europacupen men Hult spelade före Frost hela förra säsongen. (Tror ni tjänar på att ha Frost etta om ni läser...)
Teknova har ju sedan tidigare meddelat att de skulle ha med Joey Barrington i alla matcher. Han har dock varit skadad ganska nyligen så vi får se. De kan ju ta in Joe Lee om det kniper. Men de har ju Wikström bakom och Forslund som trea så starka är de.
Malmö brukar ha ett jämt lag som vanligt kanske att de nu får fart på sin Danska spelare Grauballe efter sin skada.
Roslagen hade ett riktigt svagt lag sist mot SSK men var starka helgen innan. De har ju spelare så vi får se vad de kommer med. Kanske en comeback av Löfvenborg den äldre?
Linköping kan ju ta hem spelare och kan störa topp-lagen om tex Rasmus Nielsen eller Mattias Tuomi kommer. Linköping möter både Intersquash och Malmö.
Se hela schemat HÄR

Kommer se till att ha en kamera på åtminstone Stockholms Matcher med länk (kommer senare)

Kan bli en kul helg och hoppas det kommer mycket folk. Ni som inte spelar seriespel på lördagen se till att komma ned och på söndagen finns ingen ursäkt att inte vara på plats.

3 kommentarer:

Ling sa...

Håller tummarna för er! Hoppas på god poängskörd.

Anonym sa...

Lite "off topic" kanske, men kan inte låta bli att förundras över hur det ständigt verkar bli fel i rankingen. Nu senast klassades "Herrar B" i Jonas Cup som "Damer Elit", vilket resulterat i att det delats ut galet mkt round bonus till de som varit med.

Detta i sig är ju inget man ligger sömnlös över men min känsla är att det nästan alltid blir fel och i min bok gör detta att squashen riskerar att uppfattas som en idrott som inte tar sig själv på allvar. Om inte vi squashtokar tar sporten, och i det här fallet rankingen på allvar, blir det ju väldigt svårt att få utomstående att göra det. Har tittat en del på tennisens ranking och det verkar ju vara väldigt proffsigt och är det ens tänkbart att det läggs in fel resultat i t.ex. en fotbollstabell?

Kan det verkligen vara så svårt att föra in rätt resultat, kategorisera rätt m.m.? Kanske skulle man bygga ett system där det var omöjligt att mata in att en manlig B spelare ställer upp i en damklass, att någon spelar två serieomgångar vid samma tidpunkt med 200 mils mellanrum etc....?

För att inte låta för negativ vill jag också säga att jag tycker det är väldigt positivt att rankingen rensats från inaktiva spelare. Mycket roligare och borde även medföra att A och B klasserna blir lättare att fylla!

Anonym sa...

Det skulle bli rätt krångligt om man måste skriva in longitud och latitud varje gång man registrerar ett squashresultat så att systemet ska kunna räkna ut om det är rimligt att spelarna ska ha hunnit dit från deras senaste koordinater.

Men visst, det blir en hel del fel i rankingen och det är synd. Men det brukar väl korrigeras? Men squashförundet kan nog behöva fokusera lite mer när de lägger in resultaten. Om det nu är endast deras fel... kanske personen som registrerade Jonas Cup valde fel kategori. Det ska i så fall förstås dubbelkollas av squashförbundet men kanske finns det fler kålsupare.