torsdag 3 november 2011

Nya banorna

Förbundet har köpt in en mängd nya banor som ska användas i reklamsyfte. Två av dessa kom igår till Stockholm och användes under höstlovskul i Liljeholmshallarna igår och idag.
Banorna blåses upp och man spelar med en skumgummiboll.
Jag var på plats igår under nästa hela dagen och träffade på glada ungar som prövade en mängd olika sporter.
Pratade och visade squash för otroligt många igår. Gissar på att ca 250 ungar igår var inne på banorna och prövade. Riktigt kul att se.
På plats var även Cajsa-Marie Gulin som driver Stockholmsprojektet där målet är att bredda squashen och få upp ungas ögon för squash.


4 kommentarer:

Anonym sa...

Legenden David Palmer tog farväl av PSA idag. :(

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=xlJ7Bkh9ul8

Anonym sa...

Intressant med dom här små banorna och då inte minst att dom har tak. Inser att det nog är ett konstruktionskrav MEN jag har en fundering.
Varför inte sänka kravet på takhöjd och då kanske låta den vara typ som på Gärdet. Dvs kring 4,8 (övre linjen frontvägg är idag 4,57)istället för 6 m. Eller ännu hellre få ner det till 4 m. Kanske skulle man låta taket bli yttre begränsning, dvs förutom röret/plåten där framme inga ytterligare linjer på väggarna. Det skulle göra det enklare att bygga banor med många fler möjliga placeringar OCH höjden räcker faktiskt till för att lobba även om man måste vara lite försiktig.
Dessutom skulle jag gärna se att bollen blir större inte minst för att visas i TV. Det är ju stört omöjligt locka tittare på en slags inomhus bandy. Det ser ju mest ut som två lirare som kör ghosting nu.
2 lätt omstörtande förslag kanske?

Anonym sa...

Grymt! :-)

PB sa...

Måste få avreagera mig någonstans. När man nu har begåvats med Video Reviews så tror man ju att domsluten på dessa topptävlingar som döms av toppdomare skall vara toppenbra. Åsså blir det SKIT!!! Faen jag var så arg vid flera tillfällen under matchen mellan Matthew-Gaultier. För en gångs skull så tycker jag nog att G fick mest stryk av domarna men inte sjutton skall det se ut så här!!!

Positivt dock - DN hade resultat och BILD i tidningen!! Vem såg till att detta fixades?? Eloge!