tisdag 30 augusti 2011

Silly seasons slut närmar sig.

Det börjar ramla in lite roliga namn i elitserien. Kan det bli en säsong till historien.
Knåpar på en "inför elitserien 2011/2012" men innan dess så kan man kolla på några intressanta namn.
Nu är både Foad Hammouni och Mikale Babra klara för Roslagen även på pappret. se HÄR
Sen Intersquash kolla dessa nya namn bla juniorvärldsmästaren Marwan El Shorbagy, Morten Wiegandt Sörenson och en engelsk junior med det fantasktiska namnet Jack Jago
Teknova har ju redan gått ut med sitt lag nu väntar vi bara på vad Linköping kommer med och även Göteborg.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Ser fram emot Intersquash vs Teknova. El Shorbagy vs Barrington...

Kul med "Silly season"!

"Rasmus"

Gustav Z sa...

Karlstad och Stockholm da! Va hittar dom på??

Squashdraken sa...

Inget av direkt intresse tyckte jag så här långt.
Vi (Stockholm SK) har inga nyheter att komma med
Karlstad ha en okänd Ungrare vid namn Benedek Sebók på sin lista.

Anonym sa...

Göteborg: Clyne och Mustonen

Herr H sa...

Det händer visst saker i SSK. Vi fortsätter att prioritera rutin framför ungdomlig styrka och har en sen övergång i form av Hans Ling, 46 år, från Sundsvall. Så om vi gamlingar bara kan hålla ungdomar som Runersjö och Carstenius utanför laget (väl tufft för en sån som jag kanske) så landar lagets snittålder på närmare 42.
/Daniel Hirsch

Anonym sa...

Det låter onekligen som om det kommer ett gäng duktiga spelare till Sverige från utlandet.
Frågan är - Varför?
Är det för att locka mer publik?
Är det för att få en bättre serie?
Är det för att utveckla Svenska spelare?

Publik - Fan tro't! Men om fler agerar som t ex Karlstad så kanske det finns hopp.
Bättre serie - Jodå.
Spelarutveckling - Fan tro't! Det krävs mer än några få rejäla utskåpningar per år för att utvecklas.

Anonym sa...

Kort replik till anonym om varför man ska värva utländska spelare.

I Karlstads fall handlade det om att överhuvudtaget komma till spel i Elitserien!
Vi är för dåliga på de två toppsinglarna och behövde en bra spelare för att flytta ner resten av laget. Inga svenska spelare är tillgängliga som hade ändrat på vårt scenario.

Sedan hoppas vi kunna använda vår förstärkning lite som Göteborg använde Mustonen ifjol. Vilket kan utveckla både serielaget och klubben.

När det gäller publikservicen kommer vi att ta den ett snäpp högre än förra säsongen. Med förhoppning att övriga klubbar hakar på...

Återkommer i frågan.

"Kvant 4-ever"

Herr H sa...

Kan det vara så att man tar med utländska spelare för att få ett bättre lag och vinna fler matcher? Jag misstänker att squash inte skiljer sig från andra sporter och att det alltså kan vara en stark drivkraft.
/Daniel Hirsch

Squashdraken sa...

Kvant ni fick ju beröm ta åt er av det.
Till anonym. Du låter lite negativ. Man får ju bara använda en utlänning per match och det lilla inslaget är ju trevligt för publik och annat.
Sen är svaret på varför nog ganska enkelt. Vinna serien vilket nog de flesta lag siktar på.

Anonym sa...

Nej, jag är inte negativ men jag är kanske tveksam om man vet att dra riktig nytta av förstärkningarna.
Hur har ni tänkt att förbättra evenemanget? Ta lärdom av Karlstad när det gäller hur tävlingar skall hanteras. Det är så vi får fler att tycka att detta är riktigt kul.
Försök få dessa toppspelare att ställa upp på lite junior och elit träningar och kanske till att nätverka bland internationella möjligheter för Svenska spelare att komma ut och härdas.
Vinna matcher är ju kanon MEN jag skulle bara vilja att vi använder dom möjligheter som erbjuds till att vässa vår högsta nivå framförallt på lite sikt.
Jag skulle ju förstås gärna se att vi om några år kanske hamnar bland världens 10 bästa lag. Det innebär att vi också vinner lite fler matcher.
Ibland tror jag att vi inom Svensk squash har missat hur jävla tufft det är att bli riktigt bra. Hur stora uppoffringar men också hur otroligt kul det är att spela på en helt annan nivå.

Anonym sa...

Till Draken: vi tar åt oss av berömmet. Vad jag menar är att ingenting är perfekt, inte heller Karlstads seriearrangemang. Långt därifrån.
Ambitionen är därför en ständigt höjd ribba, till gagn för publik, spelare och media.

Vad gäller utländska förstärkningar tycker jag de utgör ett trevligt inslag i Elitserien. Enligt nu rådande regelverk.
Möter stjärnorna bara varandra blir det dock fel. Svensk squash utvecklas av matcher i stil med S Viktor mot Joey Barrington och Hult mot Tuominen.
Däremot inte med Frost mot Mustonen etc. Gustav Z har utvecklat detta ämne mycket bra i en tidigare diskussion.

Sedan är det ju viktigt HUR man använder förstärkningarna. Precis som "Anonym" var inne på.
Där tycker jag Göteborg hade ett bra upplägg ifjol. Mustonen fanns ju med i klubbens verksamhet, vilket säkerligen uppskattades mycket av juniorer, motionärer m.m.
De med höga ambitioner kan då se vad som krävs för att ta klivet ut internationellt. Plus att man förstärker klubbkänslan och gör seriespelet till en angelägenhet för hela föreningen. Bra tycker jag.

"Kvant 4-ever"

Squashdraken sa...

Hur hade du tänkt dig ett regelverk skulle se ut så att de utländska spelarna inte skulle kunna möta varandra?
Hemmalaget måste ha utlänning på första singel om de har någon och bortalag måste ha utlänning på andrasingeln om nu hemmalaget har en utlänning.
Nej det går inte att reglera.
Regeln går nog inte att förbättra heller.
Men sen att klubbarna jobbar så att de använder sina utländska spelare mer inom klubben är kanske önskvärt. Men det tid är pengar och då blir troligen prislappen högre. Hur många klubbar har den ekonomin? Kanske några enstaka av de åtta som är i elitserien. Teknova verkar jobba på rätt sätt och även då ha ekonomin. Hoppas att deras satsning inte blir så kortvarig bara.

Anonym sa...

Där missförstod du mig en aning, Draken. Givetvis ska regelverket följas och jag tycker det är bra att varje klubb bara får ställa upp med en utländsk spelare i taget.

Sedan kan ju klubbarna välja vilka spelare man använder. Och där menar jag att t ex Malmö kan matcha Sebbe, Jocke L, Alex och Martin N. Om man vill utveckla sina unga spelare.

Göteborg har medvetet valt att satsa på Viktor Högberg i laget, trots att han fått mycket pisk. Uppenbarligen tror de på honom och hoppas att han utvecklas av den här matchningen. Det är väl inte fel tänkt, eller...

"Kvant 4-ever"