söndag 10 april 2011

Tekniken går framåt!

Squashförbundet hänger på och visar matcherna LIVE från Malmö Open.
De har fått nya teknikprylar och redan nu kan man följa exakt vad det står på banorna 1-5 i Bellevuestadion. Domarna på varje bana uppdaterar via någon slags touchpad och så läggs det direkt ut på nätet. se HÄR
Förhoppningsvis kommer de att sätta upp en kamera under dagen så man även får bild på centercourten där det kommer spelas en hel del intressanta matcher idag. Finns ingen länk ännu men kommer säkert upp HÄR när om det blir så. Eller leta på squash.se

Men redan nu så kan man följa Dunlop Cup från Gärdets squashhall som sänder från sin centercourt redan nu och det fina även klipp från gårdagen. Se schemat för dagen HÄR

7 kommentarer:

Anonym sa...

Det måste vara nåt fel på mig--jag tycker det är spännande att följa Rasmus/Thoboki även utan ljud och bild och bara med poänguppdatering efter varje boll.

Anonym sa...

Synd dock att hallen i Malmö inte är lika tekniskt avancerad som Gärdets Squashhall, för det hade varit kul att få se matchen live.

Det kan man ju nästan tycka ska vara ett krav för GP-tävlingarna...

Anonym sa...

Man sitter framför den uppdaterade poängen och funderar på vad som händer.

"Oj, från 8-4 till 9-4 på 10 sekunder. Det var säkert så att Rasmus känner att han måste hitta på nåt och försökte gå för nicken direkt på serv men missade."

Det är en riktigt spännande match! Åtminstone i min fantasi. :)

Anonym sa...

Thoboki tog det!

Nu blir det spännande att se hur han kommer att rankas i framtida turneringar.

Anonym sa...

hahaha wtf?!?!?! "Malmö inte lika tekniskt avancerad som Gärdets Squashhall"? Vad har du knarkat min lille vän?

Malmö har kört live video stream från 5 banor samtidigt under Nordic Junior Open. När de hade PSA tävling så fixade Bische video stream med resultat och namn i rutan OCH kommentatorer, säkert med PSA lives hjälp men ändå.

Så tänk om och tänk rätt!

/Fardi

Draken sa...

Oj trampade anonym på en om tå? Tror nog anonym var lite ironisk. Inte knarkat....

Synd bara att det inte sände matcherna från Malmö det var ju uppenbarligen två riktigt bra matcher idag.

Anonym sa...

Haha, ja, jag var aningens sarkastisk och åsyftade det att Gärdets squashhall av förbundet inte anses lämplig att arrangera ett GP men ändå har de bättre teknik (streaming från bana 1) under en "vanlig" klass A-D-tävling än vad Malmö har under en GP-tävling.

Men visst, det har säkert varit jättetekniska uppsättningar i Malmö tidigare. Nu var det dock detta GP som var intressant och som resten av Sverige gärna följt på nätet.

/A. Nonym, professionell tåtrampare