måndag 7 mars 2011

Vilken tur!?

Vilken tur hade varit riktigt segt om det varit ett positivt svar efter det sämsta SM-resultatet på ett decennium.
Mot nya mål!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har aldrig hört talas om squashspelare som dopar sig, men när man tänker efter borde det ju finnas fler dopade squashspelare än i övriga racketsporter eftersom squash är mer konditionskrävande.

Wikipedia listar dock bara en enda dopad squashspelare genom tiderna: Hollands Karen Kronemeyer. Tennis har hela 19 fällda för doping.

Jag drar slutsatsen att doping har mer att göra med hur mycket pengar det är i sporten och mindre att göra med hur fysiskt krävande den är. Och med den slutsatsen blir det nästan löjligt att misstänka att någon skulle dopa sig i SM med tanke på hur låga prispengar det är. (Men man vet ju aldrig..)

(http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_doping_cases_in_sport)

Gustav Z sa...

Tror inte det finns ngn squashspelare i Sverige som dopar sig medvetet men tror inte heller squashspelare här har någon koll på vad de stoppar i sig eller bryr sig om att söka dispens för mediciner mm. Blir alltid lite orolig att någon sådan skit skall dyka upp. Majjarökning, astmamedicin, nässpray mm...

Draken sa...

Mr Galifi var avstängd för ett par år sedan för intag av kokain och hasch. Även en Österrikare (Clemens Wallishauser) åkte dit för hasch tom andra förseelsen och blev avstängd på livstid.

Pengar är ju en stor drivkraft och spelar självklart in.
Sen är sporten ganska komplex och dopingen ger kanske inte så stor effekt heller.

Hoppas de andra som blev testade på SM också var rena.