torsdag 31 mars 2011

Full fart i huvudstaden!

Alla utom de svenska damerna är på banan i helgen.
Juniorerna, veteranerna och herrarna!
Herrarna har landslagsläger på Roslagshallen som uppladdning inför EM och den kommande uttagningen. Hela styrkan ska vara på plats samt några inbjudna för att träna matcher samt att finslipa formen.
På Kungliga är det veteranerna igång med veteran-SM för både damer och herrar. Där kan det bli en mängd sevärda matcher
Samtidigt spelar juniorerna ett Junior GP (lottning HÄR) på samma plats som veteranerna. Kul att blanda gammalt och ungt det lär bli många matcher på Kungliga under helgen.
De enda som då inte officiellt är igång är damerna som inte har något läger. Förbundet har beslutat att inte skicka ett damlag till Finland för lag-EM (länk till lag-EM HÄR) detta år. Skälet till det är att damerna inte presterat tillräckligt och det blir inga aktiviteter för dem för resten av säsongen. Målet är att de ska vara tillbaka till nästa års EM och då göra en nystart den säsongen och starta i div 3:s EM.
Herrlandslagslägret börjar imorgon fredag och håller på hela helgen. Det finns nog bra chans att titta ned på Roslagshallen för att tjuvkika lite samt att snappa upp en del. Bla kommer mannen alla snackar om vara med och sparra lite. (igår pratade jag med fem olika personer innan lunch som frågade om honom) Thoboki från Sydafrika som spelar för Enskede se videos från match mot Hult HÄR.
Det är dubbla pass på lördagen och söndagen. Det är näst sista chansen för spelarna att visa upp sig inför uttagningen av EM-laget. Malmö Open helgen efter är sista chansen då laget tas ut måndag dagen efter den tävlingen.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Kollade lite på den unge Thoboki och Hult och slås av hur slarvigt spel det är. För mig hyfsad juniorsquash och det är ju ok för Thoboki men inte för Hult (åtminstone en Hult som tränar ordentligt).
Blir lite nedslagen när jag inser hur enormt långt ifrån världseliten vi är!!

Anonym sa...

På tal om något helt annat: här är en kul dubbelmatch mellan Palmer/Boswell och Matthew/Grant:

http://www.youtube.com/watch?v=2Jx7s1SLCZw

Jag har aldrig sett en riktig dubbelmatch live (bara uppvisningsmatcherna på Case), men är det inte så att dubbelbanan är större än den vanliga, eller är det en synvilla? Jag tycker banan på videon ser bra mycket bredare ut än den vanliga.

Anonym sa...

... och varför är linjerna så konstiga och osymmetriska? Jag undrar om den vänstra väggen kanske går att flytta på... Hm.. det ser väldigt konstigt ut för mig som knappt aldrig sett squashdubbel förut.

Gustav Z sa...

Ja det är precis som ni räknat ut att den vänstra väggen går att flytta. Finna sådan bana på bellevu i malmö.

Hult försöker väl bara maximera nivå och glädje med squashen på samma gång. Det är hans sätt och då kanske det spelas lite slarvigt ibland. Det kan man inte tycka är "o-ok".