söndag 7 november 2010

Anna-Carin i Qatar


Fick följande från Anna-Carin när hon landat i Qatar.

----

Yes resan hit startade redan i onsdags.

Jag flog via Amsterdam till Doha men vi gjorde aven ett snabbt stopp i Dammam, Saudiarabien for att plocka upp fler passagerare och tanka. Vi landade till slut i Doha mitt i natten (hade sallskap med Lauren Selby som ocksa spelar i kvalet), det var fortfarande varmt ca 25grader trots att klockan var halv ett..

Vi blev skjutsade till en av wispa tjejerna som har flyttat hit, som vi bor hos. Vi bor ca 10 minuter fran squashklubben.

Squashklubben ligger i princip vagg i vagg med tennisstadion dar den stora WTA turneringen precis avslutats. Squashklubben har 8 banor plus en glasbana och air condition ar pa hogsta sa det blir nastan lite kallt inne och sa ar det 30-35 grader utomhus!

Det ar manga sakerhetsvakter overallt pa klubben som kontrollerar vem man ar och som spelare far man vara overallt men inte de som kommer for att titta, de har speciella platser och far inte ga nere vid banorna utan bara vara pa overvaningen.

Wispa turneringen ar 60.000 dollar och psa turneringen ar annu storre. I wispa turneringen ar det 6 tjejer som gar vidare in i maindraw och jag ar 7:e seedad i kvalet, vilket betyder att jag blir lottad mot nagon som ar seedad 1-6 i kvalet. Jag fick 1:an, Lucie Fialova som ar Tjeckiens etta, men henne ska jag ha bra chans mot... Vi spelar pa sondag for jag fick bye i forsta kvalomgangen.

---

Läste just resultaten från kvalet och tyvärr blev det respass direkt för Anna-Carin. 3 x 11-7 på 25 minuter efter en hård match om man läser texten. Se här  http://www.squash.me.uk/qatar/today.htm 

Location : Drottningholmsvägen 169-173, 112 42 Stockholm,

11 kommentarer:

Anonym sa...

Fan.

Men jättekul att hon reser runt och lirar mot internationellt motstånd. Det är hon väl ensam i Sverige om numera?

Draken sa...

Josefa spelar också vid jag vet.
Hon spelade i Finland för ett par veckor sedan.

Gustav Z sa...

I lagtävlingar är ju Sverige representerade internationellt men annars är det främst tjejerna som håller fanan högt. Hoppas även att juniorer är utomlands även för individuella tävlingar.

Anonym sa...

Mustonen spelar i Quatar Open. Jag sitter och tittar på hans match mot Darwish nu. Han spelar rätt bra och gör verkligen inte bort sig.

Fast visst, Mustonen är ju inte svensk. Men han är ofta här och spelar...

Gustav Z sa...

Vad står det/Vad blev det?

Anonym sa...

Han förlorade med 3-0. Jag tror det blev 11-6 i tredje. Det var några bollar då Mustonen fick Darwish att springa från hörn till hörn och slå backwall boasts och så, så som sagt: han gjorde inte bort sig. Det var riktigt kul att se.

Alla matcher sänds live på psasquashtv.com. Om 20 minuter (15:30) börjar måndagens kvällspass med ytterligare fyra (tror jag) förstaomgångsmatcher.

Anonym sa...

2-11, 5-11, 4-11 på 20 minuter. Måste iofs inte vara likhetstecken med att göra bort sig, men några större bekymmer kan inte Darwish haft.

Anonym sa...

Vi som såg matchen och inte bara går efter resultatet såg att Mustonen spelade bra. Men Darwish är ju så klart ett par klasser bättre. Men som sagt, han gjorde inte bort sig.

Anonym sa...

Även Touminen spelade bra och var nära att slå Selby.

Gustav Z sa...

enligt kommentarerna på squashsite så verkar han aldrig ha spelat en riktig match på en glasbana innan. Lätt att möta Darwish då!!

Ola K sa...

Jag tycker inte heller att Mustonen gjorde bort sig, däremot tycker jag att Darwish var fruktansvärt överlägsen, såg ju inte ut som Darwish ens gick på halvfart, tror dock att Mustonens ovana att spela på glasbana även spelade en viss roll... Till saken hör att jag tycker Mustonen är en riktigt bra squashspelare så man får ju lite perspektiv på hur otroligt bra topp fem i världen är...