onsdag 24 mars 2010

Skriv något vad som helst!

Håller med Gustav Z det saknas lite liv i bloggen just nu.
Den brukar leva lite i symbios med den egna träningen. Och den har också varit livlös senaste tiden men börjat komma igång.
Sen har det inte hänt så mycket. Spelade inte själv i helgen i Malmö tyvärr men var riktigt sugen och fick följa på nätet. Inga större överraskningar tycker jag. Genomklappning av Jangbecker var det mest oväntade egen brist på motivation var grunden och det syntes i resultaten. Utan att ta något från hans banemän men bättre kan han.
Nyfiken undrar säkert om uttagningen till EM och jag kommer inte beröra den innan laget är valt. Verkar ha fått ett litet finger med i spelet där så sätter på munkaveln. Sen kanske någon har gissningar men får ingen hjälp av mig.
I nuläget verkar det svårast att hitta träningsmotstånd. Alla vanliga verkar ha mycket mer att göra tyvärr. Fick dock in ett mycket bra pass igår med klubbkamraten Borgvall. Tror jag sagt det förr men j-vlar vad han kan slå till bollen. Och inte bara hårt även som en robot när det gäller övningar. Vi körde i otroligt högt tempo med otrolig precision.
Tänkte skriva något längre om en ny idol jag fått men blir lite kort. Att se hur Fredrik Johnson genomför veteran-SM. Man blir inte lite imponerad. Att kunna göra det han gör efter att hållit på så länge kräver sin man och jag bockar och bugar för insatsen och hoppas han fortsätter länge till. Se och lär på många plan.

Vilopuls inatt? Länge sedan jag kollade men under 40 slag/minut senast tror jag.
Frukost? Äggröra och yogurt med musli.
Bodyshot? Menar du att sikta på motståndaren med vilje? Nej men klart man önskat att den träffat vissa motståndare ibland.
Kommentarer?

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hur lägger du upp din träning? Det kanske är en hemlighet men det vore verkligen intressant att få åtminstone en liten inblick. Är det till största delen träning med boll på squashbanan? Hur ofta och hur långt springer du utomhus? Hur ofta är du i gymmet?

Gustav Z sa...

Ja jag menade att sikta på motståndaren med vilje, alltså inte för att skada utan mer för att få letpoäng. T.ex. en lite lös cross från bakom motståndaren när han förvnätar sig en rak som "råkar" träffa honom i rumpan:-)

Jag ville bara få dig att skriva något och det lyckades så jag är väldigt nöjd!

Parantes; min läkarstuderande kompis som bara tränar högst sporadiskt, gjorde ett vilopulstest på sjukhus då han fick sova över också mätte de lägsta pulsen under natten. Han hade 28 och när han vaknade så gnällde de på honom och sa det inte var meningen att "elitidrottsmän" skulle deltaga i testet. Jo det har man ju fått höra ett par gånger:-)

Anonym sa...

Ibland i svårbedömda situationer brukar jag be om let och sedan slå bollen väldigt löst i riktning mot min motståndare för att visa att jag dels kunde slå bollen däråt och att bollen dels skulle ha träffat väggen först om inte min motståndare stått där. Jag tycker inte det är osportsligt, men det kanske andra tycker? Jag ser till att bollen har knapp styrfart och att den skulle träffa under midjan om inte motståndaren flyttar sig först... Jag har börjat med det efter att ha blivit less på att höra domaren säga att jag inte kunde slå bollen däråt från den positionen jag hade.

Anonym sa...

Såg någon Willstrop vs Nick Matthew igår? Jävlar vilken match!!!

/TG

Bryttne sa...

Att slå eller inte är frågan?
Min rekommendation - SLÅ! Det har blivit en utveckling mot att allt fler spelare inte flyttar på sig och därmed omöjliggör ex vis en bra kross ifrån bakplan.
Det är helt ok att slå. Kanske inte en reverse boast men var som helst direkt på frontväggen.

Visst kan man få arga blickar men det är helt ok. Oftast står den late bara i vägen den enda gången.

Att både slå och begära let känns aningen ambivalent. Risken är ju stor att det uppfattas som om din retur var för dålig och att bollen inte skulle nått frontväggen. Dvs att du begär let som en utväg.

Det måste bli ett slut på let sjukan för den börjar slå åt alla håll. Det är ibland för lätt att få let eller poäng och ibland känns det som om poäng är helt otänkbart.

Kanske är det dags att införa endast poäng. Dvs inga omspel. Står du ivägen tillräckligt mycket för att den andre inte skall kunna slå sitt slag så får han poäng.
Inte faen vet jag men nyligen läste jag en domarrapport från en stortävling (PSA) där man kommit fram till att varannan boll var en let boll!!! Hur faen skall vi kunna bli en stor sport om varannan boll skall spelas om??

Kolla in Willstrop!!! Se och lär! Han går hellre en omväg och når bollen än begär let. Han är tamejfaen helt underbar i sin ambition att spela på ALLLT!!!

Jag vill skapa en ny hemsida för Svensk Squash. Har försökt några gånger men det blir så jävla uselt att jag int publicerat.
Detta är något jag vill göra inte minst för att stötta Juniorfonden.

Bryttne sa...

Ja, vad faen du skrev att man skulle skriva.

Jag undrar om det finns duktiga unga tjejer som gömmer sig i vårt avlånga land?
Hur får vi tjejer att börja med squash?

Jag såg reportage om damfotboll och vilken fantastisk tillströmning dom har på olika håll i landet.

Vad kan vi göra för att locka tjejerna?
Tyvärr är det ju så att om vår elitnivå på herrsidan är låg så är ju elitnivån på damsidan näst intill obefintlig.
Nu pratar jag om toppnivå i världen och inte inte i Norden.

Jag väljer ju att satsa på juniorfonden men visst måste det finnas andra spår också som någon/några andra kan jaga fram på?

Nu måste jag sticka!!!!

Anonym sa...

Bra Bryttne! Du har ofta intressanta tankar och man känner att du verkligen brinner för sporten.

Nästa gång på tävling ska jag slå om jag känner att jag bara skulle få max let om jag bad om det. Men på träning vill man ju inte riskera att träffa sin motståndare, för då har man snart ingen att träna med... :)

Ola K sa...

En liten inflikning i let-debatten med koppling till den ovan nämnda toppmatchen mellan Matthew och Willstrop, vid 15-14 till Willstrop i tredje så får Matthew en poäng där jag tycker att det är MAX let, vad tycker ni andra?